Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Zlatar Bistrica prošle je godine sudjelovala u 30 akcija, što uključuje cijelo područje Hrvatske te u 9 potraga za nestalim osoba na području Zagorja. U tim je potraga 6 osoba pronađeno je živo, dok dvije potrage nisu dale rezultata, rekao je na konferenciji za medije pročelnik Darko Berljak, predstavljajući aktivnosti HGSS-a u prošloj godini. Istaknuo je i kako su obnovili članstvo te sada imaju 32 ljudi, od toga 15 gorskih spašavatelja, 6 spašavatelja dok su ostalo pripravnici.

Darko Berljak, pročelnik HGSS-a Stanica Zlatar Bistrica

Berljak je pohvalio i odličnu suradnju s Krapinsko-zagorskom županijom te općinama i gradovima te istaknuo kako je u planu daljnja obnova članstvaedukacije članova i volontera te vježba spašavanja koja će biti organizirana u Humu na Sutli. Radit će se i na preventivi i edukaciji ljudi na opasnosti u prirodi. Kako je HGSS Stanice Zlatar Bistrica 25. ožujka obilježio 10 godina rada, planira se i proslava rođendana 6. svibnja.  Proslava će započeti u 11 sati održavanjem Vijeća stanica na kojoj će biti pročelnici, odnosno predstavnici svih 25 hrvatskih stanica nakon čega će na redu biti i skromna proslava. U Hotelu Kaj u Mariji Bistrici bit će održan Zbor spašavatelja.

Župan Željko Kolar

Čestitke je uputio i zagorski župan Željko Kolar koji je pohvalio rad HGSS-a te naglasio kako će ih Županija i dalje financijski podupirati. “Nama je izuzetno bitno da nam civilna zaštita odlično funkcionira, da imamo visoko educirane ustanove i ljude koji u njima rade, da im pružimo mogućnost trajnog osposobljavanja i doškolovanja s jedne strane, a s druge strane kupnju najmodernije opreme kako bi njihovo znanje došlo do kraja do izražaja”, istaknuo je Kolar, dodavši kako  je smatra da je Krapinsko-zagorska županija u tome i uspjela.