Vladine škare prekrojile su izborne jedinice. Treća izborna jedinica je prema novog prijedlogu pretrpjela tek neznatne promjene. I dalje će obuhvaćati Varaždinsku, Međimursku i Krapinsko-zagorsku županiju u cijelosti, a u njoj će biti i općine iz Zagrebačke županije koje su teritorijalne povezane sa Zagorjem: Jakovlje, Bistra, Luka, Pušća, Dubravica i Marija Gorica.

Novi model izbornih jedinica za Radio Stubicu komentirao je predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić. „To su i ovako i onako Zagorci, to su naši pajdaši. Oni uopće ne bi trebali pripadati Zagrebačkoj županiji. Zagrebačka županija je jedan „Frankenštajn” i tu županiju treba prvu ukinuti i dio pripojiti Zagorju, a drugi dio županijama kojima geografski pripadaju, komentirao je Hajdaš Dončić. Dodao je i da zna da je pravo stranke koja upravlja državom i ima većinu u parlamentu da si može prilagoditi izborni sustav kakav želi. „No SDP će se boriti do zadnje kapi krvi, ali ne naše nego njihove da izbori što bolji rezultat u svim izbornim jedinicama”, poručio je Hajdaš Dončić.

Da je ovih šest općina dobrodošlo u III. Izbornu jedinica složio se i predstavnik vladajućih, predsjednik zagorskog HDZ-a Zoran Gregurović. Gregurović ističe da što se tiče III. Izborne jedinice da nema neke razlike i promjene. „Bitno da su ostale Krapinsko-zagorska, Varaždinska, Međimurska županija teritorijalno cjelovite, a ovaj dio Zagrebačke županije koja je takva kakva je, u prstenu Zagreba, sjeverni dio, tih nekoliko općina što je u ušlo u sastav III. izborne jedinice je, kaže, logično i prirodno.

To što će Pušća pripasti u III. izbornu jedinicu načelnika Filipa Bernardića veseli.Mislim da Pušća i ovaj kraj, naš šest općina koje smo sada u III. Izbornoj jedinici, da tu i pripadamo. Na kraju krajeva, mi smo Zagorci, tak se i deklariramo. Vjerujem da ćemo iz našeg kraja sigurno iznjedriti jedan do dva kandidata za listu i samim time pridonijeti dobrom rezultatu na predstojećim parlamentarnim izborima, da podignemo još malo HDZ u III. Izbornoj jedinici i da izborimo što više saborskih mandata”.