Županija pozvala mlade da prijave projekte na participativni proračun: “Budite aktivni u svojoj društvenoj zajednici”

24

Krapinsko-zagorska županija na konferenciji za medije predstavila je javni poziv za prijavu projekata za participativni proračun za mlade. Županijska pročelnica Martina Gregurović Šanjug rekla je kako je javni poziv raspisan treću godinu za redom, a da je ove godine osigurano 33.200 eura, odnosno 20 posto više sredstava nego lani.

Martina Gregurović Šanjug

Rekla je i kako se pojedinačna vrijednost projekta kreće od 500 do 3000 eura, a funkcionira po principu mladi predlažu, mladi odabiru i mladi provode. U kreiranju participativnog proračuna za mlade sudjeluje i Županijski savjet mladih, a zamjenik predsjednice, Marko Šoštarić pohvalio je ovakve mogućnosti koje pruža Županija mladima, posebice onima u manjim sredinama da realiziraju svoje projekte.

Marko Šoštarić

Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti mladi kao pojedinci, skupine mladih kroz neformalne oblike udruživanja, organizacije civilnog društva koje rade s mladima i za mlade, ustanove u području socijalne skrbi i obrazovanja, savjeti mladih i same općine i gradovi. Zamjenica župana Jasna Petek rekla je kako se na ovaj način potiče mlade na participaciju i budući aktivan društveni život u zajednici:” Poruka javnog poziva je da mlade čujemo, slušamo što im treba i da im poručujemo da mogu mijenjati stvari u svojoj zajednici, ako se aktiviraju i angažiraju”, istaknula je Petek te pozvala mlade s područja KZŽ, da prijave svoje projekte. Javni poziv je otvoren do 30. lipnja.

Jasna Petek