Hrvatska obrtnička komora – Područna komora Krapina i Hrvatska gospodarska komora Krapina i ove će godine dobiti od Krapinsko-zagorske županije po 17.500 eura za provođenje svojih aktivnosti. Ugovor o dodjeli sredstava potpisali su danas župan Željko Kolar, te predsjednik Područne Obrtničke komore Nenad Kučiš i Hrvatske obrtničke komore Krapina Anđelko Švaljek. Istaknuto je i kako je dodatno za natječaje za financiranje pojedinačnih nastupa obrtnika na sajmovima predviđeno 26.500 eura, a sa 35.000 eura sufinanciraju se tradicionalni obrti na području županije. Nenad Kučiš predsjednik Područne Obrtničke komore rekao je kako ovaj novac obrtnicima znači puno. Istaknuo je kako oni nisu velika komora, ali provode brojne aktivnosti, prvenstveno se radi o nastupima na raznim sajmovima te raznim edukacijama za obrtnike.

Nenad Kučiš

Pohvalio je i izuzetno dobru i kvalitetnu suradnju sa županijom, istaknuvši kako je ona primjer za mnoge druge županije i komore. Rekao je kako mnogi njegovi kolege niti ne poznaju svoje župane. Suradnju sa županijom pohvalio je i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Krapina Anđelko Švaljek, rekavši kako je ona prepoznata i od drugih pa se unazad godinu dvije javlja i na području drugih županija s njihovim komorama. Istaknuo je kako će sredstva koristi za dizajniranje posebnih usluga u okviru komore.

Anđelko Švaljek

Istaknuo je pritom tradicionalni nastup na Zagorskom gospodarskom zboru, te najavio izložbu Industrija Zagorja u svibnju. Župan Željko Kolar istaknuo je kako ovime županija samo, kako se to kaže u Zagorju, “vraća težaka gospodarstvu”. Naime, oni zapošljavaju, županija iz poreza na dohodak ima najveći dio izvornih prihoda pa im na ovaj način vraća jedan dio koji su stvarali kako bi se oni mogli dalje razvijati, istaknuo je Kolar. Također je naglasio kako se tako osnažuje kompletno gospodarstvo Krapinsko – zagorske županije.

Željko Kolar

Prepoznato je to i od stane Financial Timesa, po čijem smo istraživanju šesta najpoželjnija mala regija Europe za ulaganja. Tako sve velike tvrtke koje su uložile kod nas, nisu otišle već su sve dodatno investirale i proširili obujam proizvodnje, istaknuo je Kolar. I on je zahvalio na dobroj suradnji Područnoj obrtničkoj komori i Hrvatskoj gospodarskoj komori Krapina.