U 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi Središte igrane su utakmice 19. kola. Zagorec je u Krapini pobijedio Lučko 2:1. Zagorec je poveo golom Mlinarića u 47. minuti. Gosti su izjednačili u 76. preko Marijanovića, da bi pobjedu Zagorcu donio Grgić u 88. minuti. Gaj je na gostovanju u Velikoj Gorici kod Lukavca odigrao 2:2. Domaći su u prvom poluvremenu poveli 2:0, a onda je Gaj u drugom uspio izjednačiti golovima Strjačkog i Josipovića u 48. i 84. minuti. Bistra je ugostila Ponikve, a završilo je 1:1. Bistra je do boda stigla golom Kukeca u 87. minuti. U ostalim utakmicama: HAŠK-Mladost Petrinja 4:1, Trnje-Maksimir 1:2, Vrapče-Dugo Selo 2:1, Ravnice-Trešnjevka 2:2, Segesta-Vrbovec 1:1 i Karlovac-Kurilovec 1:0. Na ljestvici vodi Zagorec s 48 bodova ispred Dugog Sela koje ima 35. Gaj je na trećem mjestu s 33 boda, a Bistra na 12. s 23. Treba spomenuti da je u Krapini nakon utakmice održano i svečano otvorenje novog igrališta s umjetnom travom. Na Športsko rekreacijskom centru Podgora, Zagorec je tako dobio odlične uvjete za rad, a igralište je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić. U sljedećem kolu Gaj u Maču dočekuje Karlovac. Zagorec gostuje kod Mladosti u Petrinji, a Bistra ide na gostovanje u Dugo Selo.

U 4. Hrvatskoj nogometnoj ligi Središte – skupina A, počeo je proljetni dio prvenstva, utakmicama 16. kola. Stubica je na gostovanju kod Brezovice poražena 3:1. Jedini gol za Stubicu postigao je Pirički. U zagorskom derbiju u Humu na Sutli sastali su se Straža i Golubovec i odigrali 1:1. Povela je Straža golom Firera na početku utakmice, a Golubovec je izjednačio tri minute prije kraja golom Leška. Tondach je s 3:0 bio bolji od Zagreba, golovima Horvata, Frančine i Merlina. Zabočka Mladost na gostovanju kod Prečkog odigrala je 1:1. Gol za Zabok postigao je Vedriš. Klanjec je ugostio vodeći Dinamo iz Odranskog Obreža koji je slavio 0:4. Još su igrali: Blato-Špansko 2:1, Slunj-Polet 1:1 i Odra-Duga Resa 4:0. Na ljestvici vodi Dinamo iz Odranskog Obreža s 40 bodova. Drugi je Golubovec s 32. Zabočka Mladost na četvrtom je mjestu s 30 bodova, a Tondach deveti s 21. Dvanaesta Straža i trinaesta Stubica imaju po 18 bodova, a četrnaesti Klanjec 17. U sljedećem kolu Stubica gostuje kod Zagreba. Klanjec će ugostiti Brezovicu, a Golubovec Slunj. Tondach gostuje kod Španskog, a u zagorskom derbiju u Zaboku se sastaju Mladost i Straža.

Krenulo je i natjecanje u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi Zagrebačke županije. Dinamo je u Jakovlju ugostio Ban Jelačić iz Vukovine, a utakmica je završena 1:1. Gol za Dinamo postigao je Cingulin. U ostalim utakmicama: Klas Mićevec-Strmec Bedenica 2:0, Sloga Križ-Polet Buševec 1:1, Kupa Pokupsko-Mladost Obrezina 0:3, Naftaš Ivanić-Bregana 3:2, Rakov Potok-Turopoljac Kuče 1:3, Zrinski Farkaševec-Lomnica 1:2 i Jaska Vinogradar Jastrebarsko-Vatrogasac Zdenci Brdovečki 3:1. Na ljestvici vodi Naftaš Ivanić s 37 bodova ispred Lomnice koja ima 32. Dinamo Jakovlje je na desetom mjestu s 20 osvojenih bodova. U sljedećem kolu Dinamo Jakovlje gostuje kod Jaske Vinogradar u Jastrebarskom.