Vijećnici Stubičkih Toplica, na posljednjoj su sjednici općinskog Vijeća, na prijedlog Kluba vijećnika SDP-a, jednoglasno usvojili Rezoluciju o proglašenju Stubičkih Toplica sigurnim mjestom za žene.

Prema riječima Sabine Frgec, usvajanjem ove rezolucije Stubičke Toplice su postale mjesto sigurno za žene gdje se osuđuje i djeluje protiv bilo kakvog oblika rodno uvjetovanog nasilja nad ženama. Žrtvama fizičkog napada pruža se pomloć i podrška, djeluje se edukativno i preventivno. Naglasila je i kako su Stubaki uz Grad Zlatar, postali prva općina na području KZŽ koja je usvojila ovu rezoluciju. „Time smo svi zajedno poslali jasnu i nedvosmislenu poruku da ćemo stati u obranu i zaštitu prava naših Topličanki”, poručila je Frgec.

Načelnik Josip Beljak je naglasio kako su Stubičke Toplice i do sada bile sigurno mjesto za žene ali i za sve ostale stanovnike tog mjesta. Dodao je kako ova Općina ima nultu stopu tolerancije prema bilo kakvom obliku nasilja i diskriminacije ili stavljanja osoba u nepovoljan položaj.