U Stubičkim Toplicama vidljivi su radovi u centru mjesta, koji su, kažu mještani, pozitivno utjecali i na vizuru središta.

Dovršena je potpuna rekonstrukcija dječjeg igrališta na kojem su postavljene i nove sprave za igru. Vrijednost projekta je bila oko 450 tisuća kuna od kojih je 33 tisuće eura, odnosno oko 250 tisuća kuna dobiveno preko natječaja LAG-a.

Do igrališta se uređuje, prošle godine otkupljeno zapušteno zemljište, koje je sada raščišćeno i na kojem će dijelom biti uređeno parkiralište, a dijelom zelena površina, odnosno mali park.

Stotinjak metara dalje, sanira se klizište u Gundulićevoj ulici, a projekt vrijedan oko 100 tisuća eura se u cijelosti financira sredstvima Fonda solidarnosti. Vezano uz protupotresnu obnovu, Općina je s Ministarstvom gospodarstva potpisala još jedan aneks ugovora za četiri dionice cesta, a vrijednost projekta je dodatnih oko 600 tisuća eura. Između ostalog potpisan je ugovor za izgradnju fitness workout parka u Strmcu Stubičkom za što je dobiveno 20 tisuća eura, a preostali potreban iznos financirat će se iz općinskog proračuna. Čeka se i otvaranje natječaja za Stubake, vrlo važnih projekata dogradnje osnovne škole i izgradnje sportske dvorane, a Općina će prijaviti na već otvoren natječaj Ministarstva turizma i sporta i modernizaciju malonogometnog igrališta u Strmcu Stubičkom gdje se namjerava postaviti umjetna trava. Kako je za Radio Stubicu istaknuo načelnik Josip Beljak, u pripremi je i tradicionalna Uskrsna izložba i sajam, a po prvi puta u povijesti općine, umirovljenicima s područja Stubaka kojima mirovina ne prelazi 300 eura dobit će prigodni dar – Usrksnicu. Umirovljenici kojima je iznos mirovine do 150 eura dobit će dar od 40 eura, a onima kojima se mirovina kreće između 150 i 300 eura, dobit će 20 eura. Zahtjevi se podnose u Jedinstvenom upravnom odjelu slijedeća dva tjedna u radnom vremenu Općine.