U Stubičkim Toplicama je otvorena tradicionalna adventska izložba Ususret Došašću. Svojim ručno izrađenim prigodnim radovima uglavnom izrađenim od prirodnih materijala u prostoru općinske vijećnice predstavili su se članice Udruge Hrvatska žena Stubičke Toplice, samostalne umjetnice Marija Čukelj i Renata Surjan,

Učenička zadruga Bobi OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, polaznici DV Zvirek, članovi DND-a Stubičke Toplice i korisnici Centra za rehabilitaciju Pustodol. U prigodnom programu nastupili su učenici Osnovne škole i Dječjeg vrtića iz Stubičkih Toplica. Brojne posjetitelje pozdravila je predsjednica Udruge Hrvatska žena Stubičke Toplice Brigitte Gmaz koja je među ostalim pohvalila dobru suradnju udruga i ustanova koje djeluju na području Općine.

Ovu izložbu otvaramo prigodno, u predblagdansko vrijeme, već tradicionalno u ovom skučenom prostoru ali toploj atmosferi punoj dječjeg smijeha i veselja, šarenila i prekrasnih radova”, dodala je Gmaz. Izložbu je otvorio načelnik Josip Beljak koji je naglasio kako se ovom izložbom čuvaju tradicijski običaji vezani uz Advent i Božić.

Najvrijednije je to da čuvamo tradiciju i učimo naše mlade kako je nekad bilo, kako su se izrađivali božićni ukrasi. Danas je sve najlakše kupiti, ali posebno je i s dušom kada čovjek nešto napravi sam”, poručio je Beljak.