U perivoju Janka Draškovića u Krapini svečano je otvoreno spomen-obilježje smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Krapinsko-zagorske županije. Spomen obilježje postavljeno je na inicijativu  Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi.

Zvonimir Kantolić

Njezin predsjednik Zvonimir Kantolić istaknuo je da je spomen obilježje još jedan znak zahvalnosti na 69 -oricu poginulih suboraca koji su branili i oslobodili domovinu te mjesto pijeteta prema ogromnog žrtvi i svjedočanstvo na neka teška vremena, ali vremena ponosa i slave.

Zoran Gregurović

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović osvrnuo se na realizaciju ovog projekta te naglasio da je cilj bio imati jedno mjesto, spomen obilježje za sve.

Svima koji su podržali projekt zahvalio je i župan Željko Kolar, koji je naglasio da je Zagorje ponosno na branitelje čiji je doprinos u obrani i stvaranju hrvatske države nemjerljiv.

Župan Željko Kolar

Podršku projektu dalo je i Ministarstvo hrvatskih branitelja,  a ministar Tomo Medved u svom je govoru istaknuo da vjeruje da će ovaj spomenik u srcu Krapine biti prepoznat kao trajna zahvala svim junacima koje su svoje živote položili na oltar domovine ali i svim danas živim hrvatskim braniteljima.

Tomo Medved

U ime obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata govorila je Ljubica Florijan – Cerovečki. Svečanom otvorenju spomen-obilježja prethodio je mimohod braniteljskih udruga, a na Hušnjakovom je održan i koncert Klape „Sveti Juraj” i Orkestra Hrvatske ratne mornarice.