Općina Desinić pokrenula je postupak izrade petih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine. Prvenstveno iz razloga prenamjene poljoprivrednog zemljišta u građevinsko. Kako je istaknuo načelnik Zvonko Škreblin pozivaju se zainteresirani mještani da podnesu konkretne zahtjeve ukoliko imaju potrebe za prenamjenu zemljišta u građevinsko, poljoprivredno ili zemljište turističke namjene. Zahtjevi se podnose do kraja kolovoza.

„Pri kraju je i parcelacija za dodjelu zemljišta za izgradnju kuća za mlade obitelji. Općina Desinić prva je u Krapinsko-zagorskoj županiji krenula s takvom mjerom dodjele zemljišta, dok u Hrvatskoj također svega 2, 3 jedinice lokalne samouprave na taj način pomažu mladima. Zemljište koje će se darovati mladim obitelji koji žele ostati na području općine ili doseliti nalazi se u uz glavnu cestu u Desiniću. Javni poziv za podnošenje zahtjeva bit će raspisan za nekih mjesec i pol dana”, istaknuo je načelnik Škreblin.

Od komunalnih radova načelnik je u razgovoru za Radio Stubicu najavio modernizaciju i proširenje ceste prema Domu Bidružica i domaćinstvima koja tamo žive. Za tu je investiciju dobiveno 120 tisuća kuna od Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva. Od planiranih radova kreće se u modernizaciju i asfaltiranje ceste prema Šimuncima, vrijednosti 650 tisuća kuna, od čega je 250 tisuća kuna dobiveno od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, prilazne ceste kod Hlupića i kod stambene zgrade u Desiniću. Također, sanirat će se i dva klizišta u Desinić Gori i Trnovcu, vrijednosti gotovo milijun 700 tisuća kuna. Sredstva su dobivena prijavom na natječaj  Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.