Uz predstojeći Dan općine Marije Bistrice sinoć je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Uz već realizirane projekte, predstavljeni su i oni koje se planira realizirati u narednom razdoblju. Posebno je istaknuta važnost konačnog početka izgradnja brze ceste od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice, za koju bi u narednih mjesec dana trebao biti odabran izvođač radova, a njezina je vrijednost 52,5 milijuna eura.

Teodor Švaljek

Predsjednik vijeća Teodor Švaljek istaknuo je kako većina planiranih projekata ne ovise o Mariji Bistrici, već je potrebna koordinacija i suradnja županije, Vlade i Europske unije.

Josip Milički

Načelnik Josip Milički rekao je kako su to projekti važni za razvoj Marije Bistrice kao općine ali i Svetišta, a također je istaknuo važnost brze ceste za samu Mariju Bisricu ali i kao sjeverne obilaznice grada Zagreba.

Željko Kolar

Župan Željko Kolar potvrdio je da se samo zajedničkim radom i lobiranjem mogu provesti veliki projekti. Za brzu cestu rekao je kako će trebati 9 do 12 mjeseci da se odradi samo posao izvlaštenja vlasnika zemljišta i da toga treba biti svjestan kada se govori o početku njezine gradnje.

Ljubica Jembrih

Zoran Gregurović, saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine, te Ljubica Jembrih saborska zastupnica i načelnica Lobora, pohvalili su vodstvo općine, rekavši da su sve vizije od prije desetak godina proveli u djelo, a vjeruju da će tako biti i s planovima za naredno razdoblje.

Zoran Gregurović

Gregurović je dodao kako vjeruje da će se županija potruditi riješiti izvlaštenja zemljišta što brže, kako bi radovi mogli što prije početi. Pozdravne riječi uputio je i rektor nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke Domagoj Matošević.

Domagoj Matošević