Stopostotni učinak zagorskih kuglača! Kuglački klub Zabok organizirao prezentaciju rada kluba!

43

U 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi Sjever igralo se 18. kolo. Zabok je ugostio Ciglenicu iz Kutine i uvjerljivo slavio 7:1 sa 152 srušena čunja ukupno više. Pojedinačne pobjede ostvarili su Martin Huis s odličnih 640, Bruno Pavrlišak s 594, Danijel Lavrič sa 629, Dalibor Hršak s 566 i Filip Sedlar s 585 srušenih čunjeva. U ostalim utakmicama: Novska-Bjelovar 2:6, Ponikve-Pakrac Papuk 1:7, Željezničar Belišće-Nove nade 4:4 i Fortuna-Belina Novska 6:2. Slobodna je bila Zrinski Pivovara. Na ljestvici vodi Bjelovar s 31 bodom, a Zabok je treći s 23 i utakmicom manje. U sljedećem kolu Zabok gostuje kod Fortune u Đakovu.

Nakon utakmice protiv Ciglenice održana je prezentacija o radu kluba i planovima, a koju je održao sportski direktor, Martin Pavrlišak. Na prezentaciju su osim članova kluba i drugih zaljubljenika u kuglanje došli i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić i predsjednik Sportske zajednice grada Zaboka, Nenad Borovčak.

Foto: KGK Zabok / Matija Mavrek

U 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi Sjever na rasporedu je bilo 16. kolo. Obrtnik Oroslavje gostovao je u Kutini kod Slavonca iz Lipovljana i upisao važnu pobjedu 5:3. Oroslavčani su ukupno srušili 44 čunja više, a pobjede u pojedinačnim partijama su upisali Bruno Tomek, Darko Bratković i Lovro Grljač. Obrtnik Krapinske ugostio je na kuglani ZIVT u Zaboku, Graničar iz Đurđevca i pobijedio 5:3. Topličani su srušili ukupno 25 čunjeva više, a u svojim pojedinačnim mečevima pobijedili su Stjepan Latin, Josip Kruljec i Bruno Milički. Još su igrali Cesta-Zanatlija Sisak 3:5, Željezničar Čakovec II-Željezničar Varaždin 6:2 i Željezničar Bjelovar-Lepoglava 7:1. Na ljestvici vodi Zanatlija Sisak s 26 bodova. Obrtnik Krapinske Toplice je treći s 18, dok je Obrtnik Oroslavje osmi s 13 bodova. U sljedećem kolu Obrtnik Oroslavje će ugostiti Graničar iz Đurđevca, a Obrtnik Krapinske Toplice gostuje kod Željezničara iz Bjelovara.

Na Gradskoj kuglani Bjelovar odigrano je Prvenstvo Hrvatske u kuglanju za mlađe juniorske parove do 18 godina. Drugi par Zaboka, Bruno Tomek i Lovro Grljač osvojio je četvrto mjesto s 1.032 srušena čunja. Prvi par Zaboka, Mihael Vrančić i Karlo Mikulec osvojio je osmo mjesto s 1.000 srušenih čunjeva. Ukupno je nastupilo 18 parova, a prvo mjesto pripalo je paru Novih nada iz Požege, Bojanu Saviću i Dini Prnjavorcu koji su srušili 1.113 čunjeva.