Na području grada Oroslavja u tijeku je nekoliko investicija na prometnoj infrastrukturi. Kako je u razgovoru za Radio Stubicu izjavio gradonačelnik Viktor Šimunić radi se upravo na obećanju datom krajem prošle godine da će se asfaltirati bregi koji oduzimaju najviše penez, jer svaka jača kiša raznosi šoder i treba ponovno šodrati. Asfaltiran je početak ceste kraj groblja u dužini 285 metara, Zimićeva ulica u dužini 220 metara te prilaz prema poduzeću Kamen Kučiš. Planira se i asfaltiranje ceste kod ulaza u DVD Slatina.

U centru se rekonstruira nogostup u dužini 500 metara. To je ukupno 311 tisuća novih ulaganja u komunalnu infrastrukturu. Gradonačelnik je istaknuo i kako su krenuli radovi na adaptaciji cijelog kata na domu Mokricama. Ta je investicija vrijedna 825 tisuća kuna, a financira se europskim novcem iz projekta u Službi svih nas. Sljedeći tjedan kreću i radovi na rekonstrukciji dječjeg igrališta u parku obitelji Prpić, vrijedni 363 tisuće kuna, sufinancirani sredstvima LAG-a Zeleni bregi. Grad očekuje i dobivanje građevinske dozvole za sportske svlačionice kako bi ove godine krenula i javna nabava, a aktivno se radi i planovima za jesenska asfaltiranja i rekonstrukciji dijela javne rasvjete.

Šimunić je komentirao i turbulencije u Gradskom vijeću te očekuju li u radu daljnju podršku vijećnika.„Radi se punom parom i Oroslavje je jedno veliko gradilište. Ja vjerujem da će vijećnici prepoznati ovaj rad i da ćemo imati većinu i da će se to stabilizirati”, rekao je Šimunić.