SDP zahvalio biračima, Hajdaš Dončić izbjegao odgovor na pitanje hoće li se kandidirati za šefa stranke

57

Zagorski SDP održao je u Zaboku danas konferenciju za medije na temu izbora za Europski parlament i zahvalio biračima koji su glasali za listu SDP-a i preferencijalno za Marka Vešligaja. Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Siniša Hajdaš Dončić rekao kako su vrlo zadovoljni rezultatima, jer su i uz ovu malu izlaznost ponovili skori isti rezultat koji su imali na parlamentarnim izborima, a to je 40%.

Marko Vešligaj

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj nije uspio ući u EU parlament. Unatoč tomu, podrškom koju je dobio od Zagoraca je zadovoljan. „Naravno, da postoji mala žal što nisam postao zastupnik u EU parlamentu, ali mislim da je ovih 5541 glas, od toga više od 4200 u Krapinsko-zagorskoj županiji, ipak jedan dobar rezultat, unatoč vrlo maloj izlaznosti koju nisam očekivao”, izjavio je Vešligaj te zahvalio na podršci koju je dobio od Zagoraca, posebno svojih Pregračanki i Pregračana. Rekao je kako će nastaviti svoj rad na europskoj razini, kao član Europskog odbora regija, na temu razvoja urbanih sredina, brdsko-planinskog područja i ruralnih sredina.

Željko Kolar

Zagorski župan Željko Kolar osvrnuo se na samu kampanju i istaknuo kako je ona pokazala kako SDP nedovoljno promovira na nacionalnoj razini svoje najbolje kadrove, a koji odlično rade na lokalnoj i regionalnoj razini.

Siniša Hajdaš Dončić

Na pitanje novinara kada se očekuju unutarstranački izbori, Hajdaš Dončić je rekao da će se oni održati sigurno do kraja rujna, no njegov je stav da je bolje da se održe u srpnju kako bi do jeseni kada počinje i zasjedanje Sabora imali formirano vodstvo, a također bili spremni i za predsjedničke izbore. Šef zagorskog SDP-a nije htio odgovoriti na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika stranke. Odgovor je vješto izbjegao ponovivši prijašnji odgovor: “Izbori će biti najkasnije do konca rujna”. Kolar je odgovorio kako nema tih ambicija.