U zabočkoj Gradskoj galeriji održana je promocija biografske knjige Velimira Zajeca “Zeko”. Knjiga priča životnu priču uspješne karijere legendarnog Zajeca, jednog od najboljih Dinamovih nogometaša u povijesti i kapetana ekipe koja je 1982. nakon 24 godine vratila naslov prvaka bivše države u Zagreb. I na ovoj promociji sam Zajec se prisjetio tih dana i jedne sjajne Dinamove generacije koju je upravo on predvodio.

Velimir Zajec

Prisjetio se i dana provedenih u Grčkoj, te dao i usporedbu današnjeg i ondašnjeg nogometa, istaknuvši da je novac koji se danas vrti u ovom sportu neusporedivo veći nego je bio nekada, ali da se nekada igralo ljepše i romantičnije. Još jednu legendu zagrebačkog Dinama, trenera Miroslava Ćiru Blaževića, nazvao je najvećim trenerom s kojim je ikada radio. Na promociji je bio i Zajecov suigrač iz Dinama Željko Hohnjec, inače iz Velikog Trgovišča, koji je pričao svoje doživljaje iz tih dana, a Zajeca je označio ne samo kao velikog igrača i kapetana, nego i kao velikog čovjeka i prijatelja.

Željko Hohnjec i Zajec

Autor Knjige Sanjin Španović govorio je kako je knjiga nastala, istaknuvši da je na njoj radio godinu dana, razgovaravši s mnogim Zajecovim suvremenicima, i to ne samo u Hrvatskoj nego i u Grčkoj, a proučio je i stotine arhivskih članaka. Ovom prilikom Zajecu je Stjepan Merkaš-Krojf, predsjednik zagorskog nogometnog saveza, uručio knjigu Povijest zagorskog nogometa.

Branko Piljek, Velimir Zajec i Stjepan Merkaš-Krojf

Nakon promocije mogla se i kupiti knjiga “Zeko” po promotivnoj cijeni. Svi koji su željeli mogli su se i fotografirati s legendarnim kapetanom Dinama, a posebno radosno to su učinili polaznici Škole nogometa Zabok. Inače nova promocija knjige o Velimiru Zajecu u Zagorju bit će u Gornjoj Stubici, 18. listopada, u Restoranu Rody od 19 sati.

Polaznici zabočke škole nogometa i Zajec