“Tuširanje duše” naziv je knjige autorice popularne pjevačice Danijele Martinović predstavljene sinoć u prepunoj Gradskoj knjižnici Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku. Sama autorica rekla je kako ju je na pisanje knjige potaklo pitanje – tko sam zapravo ja ? Rekla je kako je pisanje jedan od najboljih načina da upoznate samog sebe, a onda i druge ljude.

Motivom za pisanje knjige istaknula je i želju da spoznaje koje je ona proživjela prenese publici i na taj način pomogne drugima da premoste neke svoje izazove. Istaknula je i kako jedno poglavlje nosi naslov “Moć nasumičnog osmjeha”. Govorila je o osobnom iskustvu kako je jednom potpunom neznancu promijenila i spasila život slučajno upućenim osmjehom, te pozvala sve da se smiju, jer, rekla je, vaš osmijeh može nekome spasiti život. Istaknula je da svi možemo činiti svijet boljim tako da sami budemo bolji, a za to treba samo više suosjećanja i ljubavi. Govoreći o svom životu pjevačice rekla je kako nije planirala postati pjevačicom, već se to dogodilo slučajno kada je bratov bend ostao bez pjevačice pa je silom prilika uskočila ona. Kasnije je postala članicom poznatog sastava Magazin i tu je sve krenulo stazama uspjeha i popularnosti.

Danijela je ovom prilikom čitala i ulomke iz svoje knjige, a jedan ulomak pročitala je i poznata zagorska glumica i pjevačica Marija Borić Jerneić. Danijela Martinović bit će ovaj mjesec još jednom u Zaboku, ovaj puta će nastupiti na koncertu na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog, 22. prosinca, od 20 sati.