U 28. kolu Druge nogometne lige krapinski Zagorec ugostio je zagrebačko Trnje i u dramatičnoj utakmici izborio pobjedu 3:2. Zagorec je poveo golom Smrekara u 18. minuti i s 1:0 otišlo se na odmor. Gosti izjednačuju u 66. minuti golom Kessea. Smrekar ponovno donosi prednost Zagorcu u 77. minuti. Bužanić u 80. pogađa za 2:2. Onda slijedi drama u nadoknadi. Kanceljak u drugoj minuti sudačke nadoknade pogađa za 3:2 Zagorca, a odmah u sljedećem napadu dosuđen je jedanaesterac za Trnje. Srećom po Zagorec, Ceraj pogađa stativu i tri boda ostala su u Krapini. U ostalim utakmicama: Dugo Selo-Jadran Ploče 0:2, Međimurje-Marsonia 0:1, Zrinski Jurjevac-Opatija 1:0, Bjelovar-Belišće 2:2, Hrvace-Sesvete 2:4, Osijek II-Mladost Ždralovi 0:4 i Grobničan-Jadran Poreč 4:1. Na ljestvici vodi Zrinski Jurjevac sa 60 bodova. Zagorec je na desetom mjestu s 33. U sljedećem kolu Zagorec gostuje kod Jadrana u Poreču.

U Trećoj nogometnoj ligi Centar igralo se 32. kolo. Gaj Mače je gostovao kod Kurilovca gdje je poražen 2:1. Gol za Gaj postigao je Gregurić. Bistra je gostovala kod Segeste i uvjerljivo je poražena 6:1. Gol za Bistru postigao je Nikšić. U ostalim utakmicama: Dinamo Odranski Obrež-Karlovac 1:4, Lučko-Ravnice 2:3, Vrbovec-Maksimir 2:3, Vrapče-Samobor 2:2, Sava Strmec-Ponikve 3:2, Lukavec-Trešnjevka 3:2 i HAŠK-Mladost Petrinja 7:1. Vodeći je Karlovac s 81 bodom. Gaj je deseti s 39 bodova, a Bistra 15. s 35. U sljedećem kolu Gaj će u Maču ugostiti Savu Strmec, a Bistra Karlovac. Prije toga će se u srijedu odigrati zaostale utakmice 31. kola u kojima će Gaj u Maču ugostiti Lukavec, a Bistra Lučko.

U Četvrtoj nogometnoj ligi Središte – skupina A na rasporedu je bilo 28. kolo. Stubica je gostovala kod Zagreba i odigrala 4:4. Dva gola postigao je Fujino, a po jednog Mario Landripet i Pirički. Klanjec je u derbiju začelja gostovao kod direktnog konkurenta Vojnića i ubilježio vrijednu pobjedu 4:1. Biruš je postigao dva gola, a Petrović i Ivan Petrišić po jednog. Tondach je u derbiju kola gostovao kod Blata i s pobjedom 4:1 došao do nova tri boda. Dva gola postigao je Boronjek, a po jednog Frtalj i Bosec. U gradskom derbiju sastali su se u Dubravi Zabočkoj Rudar i Mladost, a Mladost je pobijedila 2:0 golovima Tisanića i Škrleca. Zagorski derbi igran je i u Golubovcu gdje je Golubovec pobijedio Stražu 3:1. Za Golubovec su dva puta pogađali Dario Bobek i jednom Vujica, a za Stražu Goran Čuček. Još su igrali Brezovica-Sesvetski Kraljevec 3:2 i Polet Sveta Klara-Odra 6:2. Špansko i Prečko igrat će 31. svibnja. Na ljestvici vodi Golubovec koji je još ranije osigurao naslov sa 64 boda iako ima utakmicu manje. Tondach je treći s 47 i utakmicom manje. Mladost se popela na sedmo mjesto s 41 bodom. Rudar je 12. s 33 i utakmicom manje, Straža 13. s 32, Klanjec 14. s 27 i Stubica posljednja 16. s 20 bodova i utakmicom manje. U sljedećem kolu igraju se dva susreta zagorski klubova. Derbi kola u Bedekovčini igraju Tondach i Golubovec, a drugi zagorski derbi igraju Stubica i Rudar Dubrava Zabočka. Klanjec će ugostiti Špansko, Mladost u Zaboku Polet iz Svete Klare i Straža u Humu na Sutli Zagreb. No, prije toga će biti odigrane zaostale utakmice 27. kola. Stubica će u zagorskom derbiju ugostiti Golubovec, Tondach će u Bedekovčini ugostiti Brezovicu, a Rudar Dubrava Zabočka gostuje kod Odre.

U 1. Zagorskoj županijskoj nogometnoj ligi igralo se 19. kolo, koje je trebalo biti odigrano vikend ranije. Lobor-Mladost Marija Bistrica 1:2, Ivančica-Oštrc 6:1, Jedinstvo-Inkop 4:3, Rudar Mihovljan-Pregrada 0:2 i Oroslavje-Matija Gubec 1:0. Ranije su igrali Zagorec Veliko Trgovišće-Sloga 4:0. Na ljestvici vodi Ivančica s 42 boda ispred Oštrca koji ima 34. Treća Pregrada i četvrto Jedinstvo imaju 33 boda. Peto je Oroslavje s 31, šesti Rudar Mihovljan s 25, sedmi Zagorec Veliko Trgovišće s 24, osma Mladost Marija Bistrica s 23, deveti Inkop s 22, deseta Sloga s 19, pretposljednji 11. Lobor s 15 i posljednji 12. Matija Gubec s 14 bodova. U sljedećem kolu sastaju se Oštrc-Jedinstvo, Sloga-Ivančica, Matija Gubec-Zagorec Veliko Trgovišće, Mladost Marija Bistrica-Oroslavje, Pregrada-Lobor i Inkop-Rudar Mihovljan.

U 2. Zagorskoj županijskoj nogometnoj ligi također se igralo odgođeno 19. kolo. Desinić-Mladost Belec 0:1, Radoboj-Vatrogasac 2:1, Đalski-Toplice 2:4 i Milengrad-Omladinac 5:0. Vodeći je Radoboj s 45 bodova ispred Mladosti Belec koja ima 41. Treći je Desinić s 37, četvrti Vatrogasac s 33, pete Toplice sa 17, šesti Đalski s 15. Pretposljednji sedmi Milengrad i posljednji osmi Omladinac imaju po 14 bodova.U sljedećem kolu igraju Desinić-Milengrad, Vatrogasac-Đalski, Toplice-Omladinac i Mladost Belec-Radoboj.

U Jedinstvenoj nogometnoj ligi Zagrebačke županije igralo se 27. kolo. Dinamo je u Jakovlju ugostio Mladost iz Obrezine i nakon dugo vremena ubilježio pobjedu 2:1. U ostalim utakmicama Sloga Križ-Strmec Bedenica 4:2, Klas Mičevec-Zrinski Farkaševec 4:2, Meštrica Gornja Lomnica-Kupa Pokupsko 0:0, Jaska Vinogradar-Lomnica 4:0, Bregana-Vatrogasac Zdenci Brdovečki 0:3, Klokočevac-Turopoljac Kuće 4:1 i Polet Buševec-Rakov Potok 6:0. Na ljestvici vodi Jaska Vinogradar sa 73 bodova. Dinamo je na posljednjem 16. mjestu sa 17 bodova. U sljedećem kolu Dinamo gostuje kod Zrinskog u Farkaševcu.

U 1. Zagrebačkoj županijskoj nogometnoj ligi Zapad na rasporedu je bilo 27. kolo. Vrh je gostovao kod Sloge Suza u Orešju i pobijedio 1:0. Mladost Luka igrala je u gostima kod Novaka i izgubila 4:1. Pušća je bila slobodna. Još su igrali Sava Drenje-Bestovje 2:0, BSK Brdovec-Samoborski Otok 4:3, Krašić-Savski Marof 0:2, Dinamo Okić-Mladost Klinča Sela 1:0 i Mladost Kraj Donji-Jamnica Pisarovina 2:0. Na ljestvici vodi Pušća sa 68 bodova. Vrh je treći s 54, a Mladost Luka 13. s 19. U sljedećem kolu Pušća gostuje kod Bestovja, Vrh je domaćin Krašiću, a Mladost Luka će ugostiti Dinamo Okić.