Plenković: “U Krapinu je uvijek lijepo doći, blizu smo, razumijemo se i pomažemo, pa neka tako bude i u budućnosti”

82
Foto: Zagorjeinternational

Povodom Dana grada Krapine održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je prisustvovao i premijer Andrej Plenković koji je rekao kako se u Krapini uvijek osjeća dobrodošlim. Čestitao je gradonačelniku na odličnom vođenju grada i kapitalnim projektima. Osvrnuo se i na nova ulaganja u Krapini, prije svega kroz ITU mehanizam čija su sredstva vrijedna 13, 5 milijuna eura. „Država daje Gradu Krapini bez da se mora natjecati s drugim krajevima Hrvatske sredstva za projekte za koje Krapina smatra da su bitni, a to znači jačanje razvojne poluge ovdje u Hrvatskom zagorju”, rekao je premijer. Dodao je kako je ovoj Vladi cilj jačanje ravnomjernog razvoja, spomenuvši i brojne projekte za Sjever Hrvatske.

Uz to, najavio je i izgradnju Veteranskog centra u Krapini. Naglasio je da to poruka svima onima braniteljima iz Zagorju koji su branili Hrvatsku kad je bilo najteže, gradnja modernog rehabilitacijskog centra za sve njihove zdravstvene potrebe.

Čestitke je Krapinčanima uputio i izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i potpredsjednik Sabora Ante Sanader i župan Željko Kolar koji zahvalio premijeru na snažnoj podršci koju ima Grad Krapina u provedbi projekta koji su bitni za razvoj samog grada, ali isto tako sjedišta Krapinsko – zagorske županije. Među brojnim gostima bio je ministar gospodarstva Davor Filipović. 

Na svečanosti su tradicionalno dodijeljena i gradska priznanja.  Nagrada za životno djelo Grada Krapine, za izniman doprinos u unaprjeđenju zdravstvene skrbi djece u Gradu Krapini i za promicanje imena Grada Krapine dodijeljena je dr. med., spec. pedijatrije Nevenki Radak.