Odlične kazališne predstave, koncerti, ulični performeri, šareni lunapark, nikad bogatiji dječji program, brojni štandovi s raznovrsnom gastronomskom ponudom, ali i proizvodima domaćih udruga i OPG-ovaca, obilježje su petog po redu Malog uličnog festivala, otvorenog večeras u Stubičkim Toplicama. Da se dobra zabava i kvalitetan program itekako cijene dokazali su i posjetitelji koji su u velikom broju cirkulirali središtem mjesta obilazeći različite sadržaje.

„Posjetitelji su manifestaciju jedva dočekali. Slavimo mali jubilej, festival traje pet godina, međutim popularni smo kao da je puno više godina iza nas. Tome u prilog govori i prošlogodišnja nagrada „Simply the best” koju smo osvojili u kategoriji manifestacija”, istaknuo je načelnik Stubaka, Josip Beljak. Dodao je kako su posjetitelji od početka odlično reagirali na program te se organizatori iz godine u godinu trude sve više i nadograđuju priču koja je ove godine sadržajno bogatija od dosadašnjih te nudi odličnu zabavu za cijele obitelji, posebno za djecu.

Zaštitno lice MUF-a, gospon Stubak, kojeg utjelovljuje glumac Adam Končić istaknuo je kako je divno biti doma te je izrazio veselje zbog brojnih gostiju iz cijele Hrvatske koji se očekuju ovaj vikend u Stubakima, posebno Zagoraci i Zagrepčanci s obzirom da su Stubaki oduvijek bili omiljeno izletište stanovnika glavnog grada. „Posebno me veseli da možemo širom otvoriti svoja zagorska srca, onak kak mi to najbolje znamo, svojim gostoprimstvom, veseljem, dobrotom, popevkom”, rekao je Končić.

Manifestaciju je obišao i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je naglasio kako je MUF od velikog značaja za turističku promidžbu cijele Županije. „Imamo manifestacije koje imaju tradiciju dugu 55 i više godina, međutim Mali ulični festival nam je donio nešto što dosad nismo imali, usudio bih se reći najveseliju manifestaciju na području KZŽ, s najviše sadržaja za djecu i čitave obitelji”, rekao je župan i dodao kako se kod ove manifestacije traži parking više. Naglasio je kako su svi sadržaji na otvorenom i besplatni su za posjetitelje te su svojevrsni spoj modernog i tradicijskog. „Svi koji odluče doći u Stubake, neće pogriješiti jer nema boljeg mjesta za provod, ovaj vikend, nego što su naši Stubaki ovdje u KZŽ”, poručio je župan Kolar.