U 3.A Hrvatskoj šahovskoj ligi igralo se 2. kolo. Oroslavje je gostovalo kod Zaprešića i izgubilo 3.5:2,5. Gaj Mače je kod Bana Jelačića u Zaprešiću izgubio 4,5:1,5. Polet je u Zaboku ugostio Samobor i izgubio 0,5:5,5. Jedinu pobjedu 3.5:2,5 izborila je Straža, koja je u Humu na Sutli bila domaćin Odri. Još su igrali: Sisak-Karlovac 4:2 i Velika Gorica-Špansko 3:3. Na ljestvici vode Samobor i Ban Jelačić s četiri boda. Sedmi Gaj i osma Straža imaju dva boda. Deveto Oroslavje ima jedan bod, a Polet je trenutno posljednji dvanaesti bez bodova. U sljedećem kolu Oroslavje je domaćin Sisku, a Gaj u Maču Zaprešiću. Zabočki Polet gostuje kod Odre, a Straža kod Španskog.

U 4. D Hrvatskoj šahovskoj ligi u 2. kolu igrali su Krapinske Toplice-Pregrada 4,5:1,5 i Zelenjak-Krapina II 0.5:5,5. Slobodna je bila Donja Stubica. Na ljestvici vodi Krapina II s četiri boda. Druge su Krapinske Toplice s dva boda. Treća Pregrada i četvrta Donja Stubica imaju po jedan bod, a posljednji peti bez bodova je Zelenjak. U sljedećem kolu sastaju se Pregrada-Zelenjak i Donja Stubica-Krapinske Toplice. Slobodna je Krapina II. Spomenimo i da je u 5. Šahovskoj ligi Jakovlje u 2. kolu bilo domaćin Končaru II iz Zagreba i izgubilo 4:2. Na vrhu su Sesvete Agroproteinka II i Ericsson Nikola Tesla s četiri boda. Jakovlje je petnaesto bez bodova. U sljedećem kolu Jakovlje gostuje kod Novog Zagreba II.

Šahovski klub Oroslavje bio je domaćin 3. i 4. kolu 1. Hrvatske kadetske lige Centar. U susretu 3. kola, Oroslavje je s 3:1 pobijedilo Mladost iz Varaždinskih Toplica, a zatim je u 4. kolu igralo protiv Mladosti iz Buševca i izgubilo 2,5:1,5. Na ljestvici vodi Polet sa sedam bodova. Oroslavje je trenutno šesto s četiri boda. Slijede utakmice 5. i 6. kola u kojima se Oroslavje sastaje sa Šahovskim klubom za rad s mladima Ivan Dvoržak Rovišće-Zrinski Topolovac te sa Samoborom. Kad smo kod mlađih kategorija, Šahovski klub Oroslavje pokrenuo je radionice šaha koje se održavaju u osnovnoj školi. Kako nam je rekao novi predsjednik kluba, Miroslav Jaković, dvadesetak je polaznika, a s njima rade najbolji već afirmirane mlade klupske snage, Oliver Kukas, Ema Žegrec, Roko Jaković i Kevin Kucelj. Želja je formirati novu kadetsku generaciju jer sadašnja već polako prelazi u juniorsku kategoriju.