U tijeku je kompletna obnova Područne škole Gorjakovo u Pregradi. Radovi su počeli u listopadu, a rok završetak je 4 mjeseca. Gradilište su u utorak obišli zagorski župan Željko Kolar i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i uvjerili se u dobru dinamiku radova. Projekt je ukupno vrijedan 724 tisuće kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancira ga s 300 tisuća, a ostatak Krapinsko-zagorska županija.

Zdravka Žiger

Ravnateljica OŠ Janka Leskovara Pregrada Zdravka Žiger rekla je da je PŠ Gorjakovo izgrađena 1964. godine kao montažna zgrada i da je ova obnova bila nužna. Školu pohađa 8 učenika u dva razredna odjela, koji su sada preseljeni u PŠ Stipernica. Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zahvalio je Županiji i školi na ovoj vrijednoj investiciji. Rekao je kako su prije dvije godine ovdje u Gorjakovu obnovili školsko igralište, onda obećali i obnovu područne škole.

Marko Vešligaj

„Bilježimo u zadnje vrijeme povećani natalitet ovdje, doseljavanje mladih obitelji, stoga vrijedi ulagati i u ovakva seoska područja, a na nama je odgovornost da onda osiguramo ulaganje u obrazovanje, komunalno infrastrukturu i sve što je neophodno da bi ljudi ovdje ostajali živjeti”, istaknuo je Vešligaj. Vrlo aktivan mjesni odbor pohvalio je i župan Željko Kolar.

Željko Kolar

Ovo je dokaz da promišljamo na način da moramo ljude zadržati na područjima u kojima stvarno jesu i žive. Sam podatak da ćemo u vrlo kratkom vremenu za 100 posto povećati broj učenika u osnovnoj školi opravdava ovakvu investiciju u ovako maloj sredini” zaključio je župan. Predsjednica MO Gorjakovo Davorka Filipčić također zahvalila je Gradu Pregradi i Krapinsko – zagorskoj županiji na obnovi područne škole.

Davorka Filipčić