U Bedekovčini su potpisani novi ugovori s korisnicima koji su ostvarili pravo na dodjelu sredstava za sanaciju prometnica oštećenih u potresu. Sredstva je ostvarilo 9 lokalnih jedinica. To su gradovi Krapina i Pregrada te općine Bedekovčina, Mače, Konjščina, Hum na Sutli, Kraljevec na Sutli, Krapinske Toplice i Tuhelj. Ugovori su ukupno vrijedni 17,4 milijuna kuna. Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti EU na koji su se mogle javiti lokalne jedinice raspisala je Krapinsko- zagorska županija, a ukupno je bilo osigurano 55,5 milijuna kuna. Ovom zadnjom tranšom ugovora dodijeljeno je ukupno 99,7% ukupno odobrenog iznosa odnosno 55,3 milijuna kuna. Ugovore su korisnicima simbolično uručili župan Željko Kolar i pročelnica Vlatka Mlakar.

Gordana Jureković

Najveći iznos ostvarila je Općina Krapinske Toplice, 5,1 milijun kuna. Sredstva su namijenjena za sanaciju klizišta i ceste na 2 lokacije: u Maloj Erpenji i u Mirnoj ulici, rekla je načelnica Gordana Jureković te napomenula kako se već dulje vrijeme bore s klizištima i da je ovo velika pomoć. Ugovor vrijedan 4,2 milijuna kuna za sanaciju ceste u Tkalcima primio je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Zoran Gregurović

Zahvalio je KZŽ, koja je bila koordinator te istaknuo da ova sredstva puno znače jer kapaciteti naših JLS nisu toliko jaki da bi mogli samostalno rješavati sve probleme. Među potpisnicima bio je i domaćin, načelnik Bedekovčine, Darko Ban. Bedekovčina je dobila 945 tisuća kuna za sanaciju ceste ispod groblja u Čajkovljanskom naselju.

Darko Ban

Ovom dodjelom je završio 4. krug potpisivanja ugovora vezano za vraćanje u izvorno stanje infrastrukture oštećene u potresu. Konačan je rezultat da će se preko 50 milijuna kuna na našim županijskim i nerazvrstanim cestama uložiti u sanaciju klizišta i propusta, istaknuo je župan Željko Kolar. Pozvao je obrtnike da se jave JLS na natječaje. Rok za provedbu ovih projekata je do 30. lipnja iduće godine.

Željko Kolar