U 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi Središte igralo se 30. kolo. Krapinski Zagorec gostovao je kod Vrapča i pobijedio 3:1 s dva gola Smrekara i jednim Majcenića. I Bistra je s 3:1 slavila protiv HAŠK-a. Dva gola postigao je Grozdek, a jednog Budimir. Gaj je ugostio Trnje i odigrao 2:2. Gaj je dva puta vodio golovima Brlečića i Kotarskog, ali je Trnje stiglo do boda u zadnjoj minuti. U ostalim utakmicama: Ravnice-Lukavec 1:1, Segesta-Lučko 0:2, Karlovac-Mladost Petrinja 7:0, Kurilovec-Maksimir 1:1, Vrbovec-Ponikve 2:1 i Trešnjevka-Dugo Selo 0:1. Na ljestvici vodi Zagorec sa 71 bodom ispred Dugog Sela koje ima 61. Gaj je deveti s 42 boda, dok je Bistra na jedanaestom mjestu s 37 bodova. U sljedećem kolu u Krapini se sastaju Zagorec i Bistra, a Gaj ide na gostovanje kod Trešnjevke.

U 4. Hrvatskoj nogometnoj ligi Središte – Skupina A, na rasporedu je bilo 25. kolo. Stubica je s minimalnih 1:0 poražena na gostovanju kod Odre. U zagorskom derbiju u Zaboku sastali su se Mladost i Golubovec, a Golubovec je slavio 1:0 golom Bobeka u 13. minuti. Straža je s Blatom odigrala 2:2 iako je u prvom poluvremenu povela 2:0 golovima Špoljara i Firera. Tondach je upisao prvi poraz u proljetnom dijelu sezone. Na gostovanju kod Prečkog poražen je 3:0. I Klanjec je doživio poraz od Zagreba 3:0. U ostalim utakmicama: Dinamo Odranski Obrež-Špansko 5:0, Duga Resa-Polet Sveta Klara 1:5 i Slunj-Brezovica 1:10. Na ljestvici vodi Dinamo sa 62 boda ispred Brezovice koja ima 55. Golubovec je četvrti s 44, Mladost peta s 41, Tondach šesti s 38, Stubica jedanaesta s 32, Straža trinaesta s 27 i Klanjec četrnaesti s 24. U sljedećem kolu Stubica dočekuje Prečko. U zagorskom derbiju igraju Tondach i Straža. Golubovec je domaćin Dugoj Resi, dok zabočka Mladost gostuje kod Brezovice, a Klanjec kod Španskog.

Nogometašice Pregrade u utakmici 17. kola, 2. Hrvatske nogometne lige za žene, skupina A gostovale su kod vodeće Gorice i izgubile 6:0. U ostalim utakmicama: Vrčevo-Hajduk 0:4, Lepoglava-Frankopan 0:2 i 4 rijeke-Varteks 0:8. Na ljestvici vodi Gorica s 45 bodova, a Pregrada je treća s 31. U sljedećem, ujedno i posljednjem kolu prvenstva, Pregrada je domaćin ekipi 4 rijeke iz Karlovca.

U 1. Zagorskoj županijskoj nogometnoj ligi igralo se 18. kolo. Rudar Mihovljan-Oštrc 0:3, Pregrada-Oroslavje 1:1, Ivančica-Omladinac 7:0, Jedinstvo-Inkop 2:2, Matija Gubec-Mladost Marija Bistrica 2:1 i Lobor-Rudar Dubrava Zabočka 0:6. Na ljestvici vodi Rudar Dubrava Zabočka s 46 bodova. Druga je Pregrada s 37. Treće Jedinstvo i četvrto Oroslavje imaju po 35. Peti Inkop ima 34 boda, šesta Ivančica 31, sedmi Oštrc 25, osma Mladost Marija Bistrica 21, deveti Lobor 14, deseti Rudar Mihovljan deset, jedanaesti Matija Gubec osam i posljednji dvanaesti Omladinac sedam. U sljedećem kolu igraju: Oroslavje-Oštrc, Lobor-Rudar Mihovljan, Omladinac-Pregrada, Inkop-Ivančica, Mladost Marija Bistrica-Jedinstvo i Rudar Dubrava Zabočka-Matija Gubec.

U 2. Zagorskoj županijskoj ligi na rasporedu je bilo 16. kolo. Igrali su: Milengrad-Mladost Belec 2:2, Radoboj-Toplice 2:0, Đalski-Sloga 2:4 i Desinić-Vatrogasac 1:2. Slobodan je bio Zagorec Veliko Trgovišće. Na ljestvici vodi Đalski s 28 bodova ispred Mladosti Belec koja ima 27. Treći Zagorec Veliko Trgovišće ima 25, četvrti Vatrogasac 24, peta Sloga 23, šeste Toplice 14, sedmi Milengrad 13, osmi Desinić 12 i posljednji deveti Radoboj osam. U sljedećem kolu sastaju se Vatrogasac-Đalski, Mladost Belec-Zagorec Veliko Trgovišće, Toplice-Milengrad i Sloga-Radoboj. Slobodan je Desinić.

U Jedinstvenoj nogometnoj ligi Zagrebačke županije igralo se 24. kolo. Dinamo Jakovlje gostovao je kod Kupe u Pokupskom, a utakmica je završena u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kod rezultata 1:0 za domaće jer Dinamo više nije imao dovoljno igrača. Naime, Dinamo je na utakmicu došao s 12 igrača, a uspjeli su dobiti čak tri crvena kartona. Kako je prije toga jedan igrač zamijenjen nakon ozljede, ostali su na nedovoljnom broju igrača. Utakmica će najvjerojatnije biti registrirana rezultatom 3:0 za Kupu. U ostalim utakmicama: Naftaš Ivanić-Sloga Križ 2:0, Rakov Potok-Klas Mičevec 1:1, Zrinski Farkaševec-Ban Jelačić Vukovina 1:3, Jaska Vinogradar-Strmec Bedenica 5:0, Vatrogasac Zdenci Brdovečki-Polet Buševec 1:2, Lomnica-Mladost Obrezina 5:1 i Turopoljac Kuče-Bregana 2:1. Na ljestvici vodi Naftaš Ivanić s 58 bodova ispred Bana Jelačića koji ima 47. Dinamo je na 14. mjestu s 26 osvojenih bodova. U sljedećem kolu Dinamo je domaćin Turopoljcu.

U 1. Zagrebačkoj županijskoj nogometnoj ligi Zapad igralo se 20. kolo. U susjedskom derbiju Mladost Luka i Vrh odigrali su 0:0. Pušća je ugostila Klokočevac i pobijedila 4:0. U ostalim utakmicama: Savski Marof-Novaki 4:2, Jamnica Pisarovina-Sloga Suza Orešje 3:0, Mladost Kraj Donji-Dinamo Okić 5:0, Mladost Klinča Sela-Sava Drenje Brdovečko 2:1 i BSK Brdovec-Krašić 3:0. Na ljestvici vodi Klokočevac s 51 bodom ispred Jamnice koja ima 45. Pušća je četvrta s 37, Mladost Luka osma s 30, a Vrh jedanaesti s 25. U sljedećem kolu Vrh je domaćin Mladosti iz Klinča Sela. Pušća gostuje kod Dinama u Okiću, a Mladost Luka kod Krašića.