Nagrađivani projekt „Zdravo i fino“ kreće u novi ciklus radionica

20

Nagrađivani projekt „Zdravo i fino“ koji se održava kontinuirano već 12 godina kreće u svoj novi ciklus. Održana je prva radionica zdravoga kuhanja za novu generaciju djece. Radionica je i ovog puta okupila iskusnu i uhodanu kuharsku ekipu. Tema radionice bila je priprema međuobroka pod nazivom „NAMAZI – NAMAŽI, PA SMAŽI!“ Pripremali su se zdravi sendviči, namazi od humusa, crvene leće, avokada, baby špinata, gljiva te sirovi deserti poput torte s datuljama i bananama. Cilj ovog europsko nagrađivanog projekta je promovirati, odgajati i podučavati djecu i mlade o zdravoj prehrani, stjecanju zdravih prehrambenih navika i zdravih stilova života te pružiti informacije o sve većem problemu debljine kod djece i mladih. Tijekom ožujka organizirat će se male pokazne radionice zdravoga kuhanja za djecu Osnovne škole K.Š Gjalskog, a u travnju Savjetovanje „Holistički pristup zdravlju djeteta – prehrana, rekreacija i slobodno vrijeme“ u Pazinu u partnerstvu sa Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske. Radionice se provode u zabočkoj Zelenoj dvorani koja na jedan dan postaje mali mobilni kuharski kabinet. DND Zabok je za potrebe radionica nabavilo dodatnu kuhinjsku opremu i aparate za kuhanje, kao i namirnice zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva znanosti i obrazovanja.