Uz Dan općine i Župe, u Bedekovčini u Srednjoj školi, danas je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uz osvrt na učinjeno, o planovima govorili načelnik Općine Darko Ban te predsjednik Općinskog vijeća Marko Ocvirek.

Brojnim zaslužnim pojedincima i udrugama te ustanovama ovom su prigodom dodijeljene prigodne zahvalnice i priznanja, dok je nagrada za životno djelo uručena Zdenki Petrinjak, dugogodišnjoj predsjednici Folklornog ansambla Žuna i sekcije Našenina – vezilje, i to za veliki doprinos u promicanju kulture u Općini Bedekovčina.

Dan Općine i Župe slavljenicima su čestitali ispred gradonačelnika i načelnika, načelnica Mača Mladenka Mikulec Šimunec, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i predsjednika Vlade RH, saborski zastupnik Zoran Gregurović te predsjednik RH Zoran Milanović koji je pozvao Općinu da koristi europski novac jer interes je da se iskoristi što više tog novca.

„Ulaže se u infrastrukturu, domove, sportske objekte i to bi išlo puno teže bez ovog novca koji nam stoji na raspolaganju. Zato ja odajem priznanje svakoj lokalnoj upravi i samoupravi koja u tom naporu izvuče što je moguće više”, rekao je Milanović. Istaknuo je i važnost nastavka izgradnje tzv „brze ceste”. „Za nas bi bila dobra izgradnja brze ceste od Zaboka do Komina. Malo je zapela ali nadam se da će naporima države biti privedena kraju i da će Zagorje tu cestu dobiti. To je jako važna stvar”, rekao je Milanović i dodao kako se taj projekt očito neće financirati iz europskih fondova kao i sva ostala „krupna infrastruktura izuzev Pelješkog mosta koja je izgrađena našim, hrvatskim novcem ili kreditima koje hrvatski građani i poduzeća plaćaju i vraćaju”. Milanović je uputio čestitku mještanima Bedekovčine uz Dan Općine i Župe kao i svim dobitnicima priznanja istaknuvši kako ona svakako puno znače onima koji ih primaju, ali i onima koji ih dodjeljuju.