Loborka Ivka Bolfek 9. veljače proslavila je 100. rođendan. Proslava je organizirana u obiteljskom domu za starije osobe „Orhideja” u Zlataru, gdje boravi već osmu godinu. U kratkom razgovoru za Radio Stubicu otkrila nam je kako nije mislila da će poživjeti sve do stote. „ Ja sam fejst delala na poljoprivredi i tak sam se zmučila da sam mislila da bum taki hmrla, ali nisam. Svi su rekli „ Ivka ti se previše mučiš, naj se toliko mučiti, ispričala nam je slavljenica.

Iako slabije čuje, a noge je više ne služe, baka Ivka vedrog je duha i još uvijek velike volje za životom. U hrani nije izbirljiva. Jede sve, ali mora biti mekano. Posebnog recepta za dugovječnost nema, no drži se par savjeta. Sluša liječnika pa pije dvije litre vode na dan, a na sunce ne izlazi kako ne bi dobila „hrđave fleke”. Baka Ivka ima jednu kćer, tri unuke i šest praunuka.

Osim obitelji, čestitke slavljenici uputila je i načelnica Lobora Ljubica Jembrih. Ovu je priliku iskoristila i kako bi najavila skoru izradu projektne dokumentacije za izgradnju centra za starije osobe u Loboru. Na taj će način, istaknula je, i sama Općina na svom području moći pružati adekvatniju i kvalitetniju skrb za osobe treće životne dobi. Inače, rođendan bake Ivke bio je prva proslava stotog rođendana u obiteljskom domu za starije Orhideja, a kako je istaknula vlasnica Mirjana Šimunić Pezelj za nekoliko godina stoti bi rođendan moglo proslaviti još nekoliko korisnika.