U Krapini u Poslovno – tehnološkom inkubatoru KZŽ održan je prijam za učenike s područja KZŽ koji su postigli iznimne rezultate na nedavno održanim ispitima državne mature. KZŽ je nagradila šest učenika iz tri zagorske srednje škole, Niku Macan, Luciju Šalković i Petra Malogorskog iz Srednje škole Krapina, Vedrana Berislavića i Dorijana Vincelja iz SŠ Oroslavje te Martina Pošteka iz Srednje škola Konjščina.

Prema riječima zamjenice župana Jasne Petek nagrađeni su učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature, učenici strukovnih srednjih škola koji su ostvarili 100 postotnu riješenost na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili sto posto, a nisu ni u jednoj od prethodno spomenutih kategorija. Petek je čestitala učenicima i njihovim profesorima rekavši kako je ova školska godina bila uspješna da nikada nismo imali toliko državnih prvaka na školskim natjecanjima te maturanata koji su srednjoškolsko obrazovanje prošli s 5.0.

Učenicima je čestitao i župan Željko Kolar te je naglasio kako ovogodišnji rezultati zagorskih maturanata pokazuju da su iznad prosjeka RH. Dodao je kako su svi upisali fakultete koje su željeli te da ćemo uskoro imati mlade akademski obrazovane građane koji će dići kvalitetu znanja i struke na jednu višu razinu. Rekao je i kako s takvim mladim ljudima realiziranje projekata poput poduzetničkog centra i centra za robotiku i nove tehnologije, ZEZ-a ima opravdanje. Ujedno im je poželio da nađu posao u RH, odnosno u KZŽ, a ako i odu u inozemstvo da ostanu u kontaktu sa sredinom iz koje su potekli te da podijele svoje znanje i iskustvo s mlađim generacijama. Uz prigodne poklone, učenici su dobili i novčanu nagradu u iznosu od 2 tisuće kuna