Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. godišnjice Oluje u organizaciji KZŽ održana je u Krapini u Perivoju Janka Draškovića, kod Spomen obilježja smrtno stradalim i umrlim zagorskim braniteljima. Počast su odali predstavnici zagorskih braniteljskih udruga, zagorskih gradova i općina te Županije.

Prema riječima Žarka Miholića, ratnog zapovjednika 103. brigade, zahvaljujući Vojno redarstvenoj operaciji „Oluja”, stvorena je samostalna, slobodna, suverena Hrvatska država. U 103. brigadi koja je bila na jednom, povijesno dokazano, najtežem i najznačajnijem pravcu u samoj operaciji, sudjelovalo je 2.630 Zagoraca, među kojima je bilo 36 ranjenih i svi su se vratili  u Zagorje.

Zapovjednik Zasebne policijske postrojbe PU krapinsko-zagorske Josip Horvatin istaknuo je kako prilikom ovakvih obljetnica bude sjećanja na teše trenutke. Dodao je kako su zagorski policajci časno i pošteno odradili zadatke koje je hrvatska država stavila pred njih te da iza njih nema nečasnih djela.

Zagorski župan Željko Kolar rekao je kako je „Oluja” najveća vojno redarstvena akcija u Domovinskom ratu. Rekao je kako je obilježavanje ovakvih obljetnica važno zbog pijeteta prema poginulim hrvatskim braniteljima, nestalima i njihovim obiteljima. Zahvaljujući njima, dodao je Kolar, imamo priliku živjeti u miru i raditi na prosperitetu države u drugačijim uvjetima od onih tijekom 90-ih godina. To moramo cijeniti zbog onih kojih više nema ali i zbog mladih generacija koje treba informirati u kojim se okolnostima stvarala samostalna Republika Hrvatska, rekao je Kolar.