“INVEST IN ZAGORJE” centralno je mjesto za sve domaće i strane investitore koji žele saznati nešto više zašto pokrenuti poslovanje u našoj županiji

69

U Termama Tuhelj je održana konferencija INVEST IN ZAGORJE na kojoj je predstavljena inicijativa za transformaciju gospodarskog pejzaža Krapinsko-zagorske županije. Kroz ovu inicijativu želi se privući investitore i mlade talente da upravo u Zagorju grade svoj poslovni put i dom. Direktorica Poduzetničkog centra Helena Matuša istaknula je kako je INVEST IN ZAGORJE jedno centralno mjesto za sve domaće i strane investitore koji žele saznati nešto više zašto pokrenuti poslovanje u našoj županiji. Detektirani su i glavni sektori u kojima se želi potaknuti ulaganje. To zdravstvena industrija, pametna industrija, automobilska industrija i sektor visokog rasta u turizmu. Dodala je i da su u platformu uključili i gospodarstvenike, gradove i općine koji isto tako daju sve potrebne informacije o trenutnom stanju te mogućnostima investiranja i određenih poticaja investitorima“. 

Svjesni smo i svojih prednosti i nedostataka. Nedostatke pokušavamo svesti na najmanju moguću mjeru, a prednosti maksimalno iskoristiti  i to je ono na čemu gradimo razvoj Krapinsko-zagorske županije. S obzirom na uvjete koje Zagreb može ponuditi mladim obrazovanim ljudima, znamo da nam je njegova blizina u isto vrijeme i prednost i prokletstvo. Zato želimo da ljudi znaju da ovdje imaju šansu za kvalitetan život, da su u Zagorju svi isti i da ovdje jedino znanje omogućuje napredovanje. Kad imate takvo okruženje, onda unatoč lošijim materijalnim ljudima, dobijete i ljude koji će doći u Zagorje i upravo ovdje ostvariti svoje životne snove“ poručio je župan Željko Kolar.  Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek pohvalio je inicijativu Invest in Zagorje i istaknuo da je to još jedan dodatan korak za privlačenje investicija. Poručio je i da je KZŽ jedna frendly destinacija za domaće i strane investitore.