Naša najpoznatija zagorska pjevačica Gordana Ivanjek potpisala je ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom. Kao autohtona Zagorka odlično se snalazi u modernim kajkavskim pop pjesmama, kao i u klasičnim tamburaškim kajkavskim popevkama. Njezin izričaj uvijek je bio i ostao “kaj”. U tom smislu Gordana je stasala u vodeću solisticu cijelog kajkavskog govornog područja, točnije, sjeverozapadne Hrvatske. Postala je poznato lice mnogih glazbenih festivala, prije svega festivala u Krapini i festivala u Pitomači na kojima već godinama redovito nastupa. 

U produkciju svojih zabavnih skladbi često unosi elemente countrya, popa i rocka, pa joj uz njezin prepoznatljiv vokal sve snimke odišu svježinom, zvuče moderno i suvremeno. Gordana Ivanjek Tušek definitivno je pronašla svoj glazbeni put i potpisom ovog ugovora otvorena su joj vrata prema lakšoj promociji svega što će ubuduće raditi. O glazbenoj produkciji brine joj naš poznati i oprobani producent Toni Eterović.

Gordana kaže da je ovo najzrelije vrijeme njezinog glazbenog djelovanja i da je sada trenutak da svojoj publici ponudi sve najbolje što zna i umije. Nije skrivala zadovoljstvo zbog toga što je upravo Croatia Records, kao najjača domaća izdavačka kuća, prepoznala sve njezine kvalitete i ponudila joj ekskluzivu. 

U skorijoj budućnosti planira snimanje novih pjesama, videospotova, promotivne koncerte i nastupe. Ukratko, to znači da ćemo u narednom periodu Gordanu Ivanjek Tušek često imati prilike viđati u svim domaćim medijiskim prostorima, te da ćemo moći uživati u njezinim novim pop-zabavnim i tamburaškim kajkavskim hitovima koje već sada ima spremne za svoju vjernu publiku.

“Prije svega želim zahvaliti zahvaliti svom izdavaču Croatia Recordsu, direktoru Želimiru Babogredecu, Nikolini Mazalin, cijelom timu, što smo eto, nakon desetak godina i malo više, odlučili za još jedan zajednički poduhvat. Neke moje osobne planove, kao i planove mnogih izvođača, malo je usporilo ovo teško pandemijsko vrijeme, koje je Bogu hvala iza nas. Dva su ključna pravca mojeg stvaralaštva, tamburaška glazba, sa kojom sam zapravo i krenula u glazbene vode, te zabavna glazba, sa elementima popa, countrya, ali uz naglasak na promociji kajkavske lirike i jezika. Ovaj drugi smjer, dominantno je vezan uz Krapinski festival i ponosna sam da sam dio tzv. kaj scene, ali u modernom izričaju”, rekla je Ivanjek.

“Veseli me da je to prepoznato i od mog izdavača Croatie Recordsa, te da ćemo u suradnji koja je pred nama zajedno raditi na promociji svega onog što sam zajedno sa svojim suradnicima stvarala proteklih godina”, dodala je.

“Za kraj, velika zahvala mojim autorima (mom suprugu Žarku Tušeku, koji je autor velikog djela moje glazbe i tekstova posljednjih desetak godina, mom prijatelju, autoru i aranžeru Toniju Eteroviću, te svim  suradnicima i glazbenicima, svima od srca hvala”, rekla je Ivanjek. (izvor i foto: Croatia Records)