U Trećoj nogometnoj ligi Centar odigran je u Maču, pred prepunim gledalištem, zagorski derbi između Gaja i krapinskog Zagorca, a Gaj je slavio s uvjerljivih 7:1. Bila je to utakmica 13. kola, zaostala iz jesenskog dijela prvenstva. Od samog početka loše je krenuo po Zagorec. U 10. minuti Dino Cvrtila pogađa za Gaj nakon nesporazuma i gužve u šesnaestercu gostiju. U 16. minuti sjajno glavom pogađa Martin Šaban za 2:0. Na 3:0 povisuje u 19. minuti Tihomir Šoštarić nakon nespretne intervencije vratara Zagorca, Davida Mužine. U 21. minuti na 4:0 povisuje drugim golom Dino Cvrtila nakon što je na dvadesetak metara od gola pogriješio Harrison, a Cvrtila to koristi. Na 4:1 smanjio je Filip Hanžić lijepim golom glavom i s tim se rezultatom otišlo na odmor. U drugom dijelu novi pogodak čekao se do 72. minute kada Tomislav Haramustek puca, a vratar Zagorca Mužina, ponovno ne reagira najbolje. U 84. minuti u strijelce se po drugi put upisao Martin Šaban koji nakon još jedne greške igrača Zagorca sam izlazi pred Mužinu i rutinski pogađa za 6:1. Konačnih 7:1 postavio je Marko Nikolić, prinova u redovima Gaja, nakon odlično odigrane akcije u 85. minuti. Nevjerojatno je koliko su pogrešaka napravili igrači Zagorca, a kvalitetna ekipa kao što je Gaj to je rutinski iskoristila za veliku pobjedu.

Nakon utakmice trener Gaja, Marijan Glavica uputio je čestitke svojim igračima, rekavši da im se vratilo to što su u pripremama odlično radili i trenirali. „Tu se vidjelo da smo spremni dalje za prvenstvo. Stvarno smo odigrali jednu fantastičnu utakmicu i pokazali smo dominaciju.“, rako je Glavica. Na pitanje što očekuje u nastavku prvenstva, rekao je da je prije svega cilj osvojiti 42 boda, a onda je samo nebo granica. „Nemamo nikakav pritisak, ali imamo želju i volju svlačionice, pozitivnu atmosferu. Nismo puno mijenjali u ekipi, bili smo zadovoljni, ali napustila su nas dva igrača koja su otišla u Austriju, pa smo ciljano doveli dva igrača na pozicije koje su nam bile slabije popunjene. Tako sada imamo fizionomiju ekipe i jedan roster koji je zadovoljavajući za ovaj rang.”, zaključio je trener Glavica.

S druge strane u redovima Zagorca očekivano je prevladavalo nezadovoljstvo, što se moglo čuti i u riječima trenera Ivana Zubića. On je najprije uputio čestitke igračima Gaja rekavši da su bili dva koplja ispred njegove ekipe. „Utakmica se prelomila u prvih 20 minuta kad smo jeftino primili prva četiri gola. Rezultat je kad ga pogledate nevjerojatan. Ispričavam se u svoje ime svim navijačima koji su došli na utakmicu. Ako je to rješenje da ja odstupim s mjesta trenera Zagorca, ja nemam ništa protiv toga jer danas sam jednostavno bez komentara za svoje dečke. Ovo je realno bila katastrofa. Mače nas je ponizilo i možda je bolje da Zagorec nađe novog trenera.“, rekao je vidno razočarani Zubić.

Nakon što su odigrane sve zaostale utakmice i kompletirana tablica Treće nogometne lige Centar, vodeća je Segesta s 36 bodova. Maksimir i Gaj na drugom i trećem mjestu imaju 32 boda. Zagorec je ostao 12. s 19 bodova. Bistra je 14. sa 16, a posljednji 18. je Tondach s 13 bodova. U sljedećem kolu, prvom u proljetnom djelu prvenstva, Zagorec će u Krapini dočekati Zelinu, a Gaj u Maču Samobor. Bedekovčanski Tondach gostuje kod Mladosti u Petrinji, a Bistra kod Vrapča.