Na blagdan sv. Mihovila svoj Dan općine i Župe proslavlja Mihovljan. Rezimirajući proteklu godinu načelnik Zlatko Bartolić za Radio Stubicu se osvrnuo na najznačajnije projekte. Rekao je kako je prije točno godinu dana otvoren dječji vrtić Miholjček koji danas slavi svoju prvu godišnjicu. Istaknuo je i kako je broj upisane djece u porastu u odnosu na lani te sada vrtić polazi 45 mališana. „U proteklih godinu dana asfaltirale su se i presvukle sve dionice nerazvrstanih cesta koje su bile u planu, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. U suradnji s HEP-om izvršena je rekonstrukcija niskonaponske mreže u naseljima Fijački, Pakračići, Kovačići, Ducki, Koreni, Bokori i Klanečnica. Uz rekonstrukciju obnovljena je i proširena mreža javne rasvjete sa novom LED rasvjetom. Trenutno se uređuje prilaz dječjem igralištu i šetnica, uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva, a uskoro se kreće i u uređenje društvenog doma, čije radove sufinancira Ministarstvo kulture”, izdvojio je Bartolić. Od planova načelnik Mihovljana istaknuo je kako su spremne sve pravovaljane dozvole i čeka se raspisivanje natječaja za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Mihovljan – Večkovići – Kovačići – Strugača i izgradnju Socijalne ustanove: Centar za pružanje usluga u zajednici Mihovljan.

„U fazi je izrade glavni projekt za izgradnju Parka hrvatskih branitelja koji ćemo realizirati uz sufinanciranje LAG-a Zeleni bregi. Kupili smo zemljište i kuću od obitelji Rugan u samom centru Mihovljana za buduće projekte. Tako je u fazi izrade idejnog rješenja budući kulturni centar te očekujemo da će biti spreman za prijavu tokom iduće godine.U fazi je ishođenja građevinska dozvola za projekt izgradnje nogostupa uz županijsku cestu ŽC2125 prema Sutinskim toplicama. U suradnji sa Zagorskim vodovodom i KZŽ planira se izgradnja vodovodne mreže Ptičari-Golubi-Klanečnica, a u suradnji sa HEP-om rekonstrukcije niskonaponske mreže u Mihovljanu i Kuzmincu te daljnji radovi na komunalnoj infrastrukturi. U suradnji sa DVD-om prijavili smo projekt izgradnje vatrogasnog doma u Mihovljanu na mjeru 7.4.1. te očekujemo odluku”, nabrojao je Bartolić.

U 13 sati bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a Miholjski dani potrajat će sve do nedjelje s brojnim sadržajima. U petak se održava Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića Miholjček, u subotu će se održati 2. Stolnoteniski turnir Mihovljan u prostorima OŠ, a u nedjelju će domaće udruge pripremati kulinarske specijalitete koji će se podijeliti građanima. U Društvenom domu gostuje Kerekesh teatar s predstavom „Pod hitno na hitnu”. U Miholjske dane uključila se i Udruga Mladi za Mihovljan. Tako Mihovljančane i goste od petka do subote očekuje zabavni program pod šatorom, u petak i subotu sviraju Fiškali i grupa Missters, a u nedjelju AZ Live Band