U srijedu 17. travnja održavaju se parlamentarni izbori. Za 151 zastupničko mjesto u 11. sazivu Hrvatskog sabora natječe se 2.277 kandidatkinja i kandidata. U našoj trećoj izbornoj jedinici koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Međimursku i nekoliko općina u Zagrebačkoj županiji (Bistra, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća) natječe se 16 lista. Službena izborna promidžba, traje do 15. travnja u ponoć, a u utorak 16. travnja i na dan izbora vrijedi izborna šutnja.

Kakvo je raspoloženje birača par dana prije izbora, što kažu, hoće li izaći na izbore, kome daju šansu za pobjedu, ali i što očekuju nakon izbora, provjerili smo u anketi.

Većina građana u našoj anketi iskoristiti će svoje biračko pravo i izaći na izbore. Nekolicina njih je još uvijek neodlučna kome dati svoj glas, dok su neki ponudili i jasne odgovore za koga će glasati. Bilo je komentara poput „svi su isti”, dok su nam neki priznali da im jako smetaju svađe i prepucavanja između predsjednika i premijera. Jedan anketirani gospodin rekao je kako se boji da će svađe biti tek nakon izbora. No, bez obzira na ishod izbora i koja opcija će odnijeti pobjedu, svi priželjkuju da bude bolje.

Cijelu anketu poslušajte ovdje: