U sklopu projekta „Naši štruklji – slovenski i hrvatski štrukli kao kulturna baština u turističkoj ponudi”, u Radoboju je održana prva radionica kulinarske razmjene znanja i vještina za djecu. Na radionici su sudjelovali učenici OŠ Radoboj (7.a razred) te njihovi vršnjaci iz OŠ Veliki Gaber iz Slovenije, a sve pod budnim okom i uz pomoć radobojskih babica, koje su svoje bogato iskustvo u pripremi štruklji s veseljem podijelile s mladima. Zajedno su pripremali nekoliko vrsta tradicionalnih štruklji – s hajdinom kašom, sirom, jabukama te jabukama i sirom. Projekt „Naši štruklji” zajednička je gastronomska priča Slovenije i Hrvatske, koju provode Zavod za kulinariko in turizem Dobrote Dolenjske (vodeći partner) i Općina Radoboj (projektni partner) i traje do 28. veljače 2026. godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 19.200 eura, od čega 80 % financira Europska unija, dok preostalih 20 % osiguravaju partneri. U sklopu provedbe projekta planirana je stručna bilateralna konferencija za turističke djelatnike, ugostitelje, vodiče i donositelje odluka s obje strane granice, te četiri praktične radionice kuhanja otvorene široj javnosti, koje će omogućiti razmjenu recepata i vještina u pripremi slovenskih i hrvatskih štruklji.
Naslovnica Vijesti Učenici iz Radoboja i Sloveniji pripremali štruklje u sklopu zajedničkog projekta











