U Stubičkim Toplicama danas se održava 15. Robocup, državno natjecanje u elementarnoj robotici učenika viših razreda osnovnih škola. Nakon jednogodišnje pauze okupilo se 15 ekipa, 14 iz Hrvatske i jedna iz BiH. I ove su se godine druženju pridružili i oni najmanji, djeca iz dvaju dječjih vrtića, zagrebačkog Zvoničića i Zvireka iz Stubičkih Toplica te jedna prvi razred iz OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice.

Zadovoljstvo što se ovo natjecanje već treću godinu održava upravo u Stubičkim Toplicama izrazila je ravnateljica OŠ Vladimir Bosnar, Brigitte Gmaz.

Načelnik Stubičih Toplica Josip Beljak rekao je kako vjeruje da to što je škola iz Stubičkih Toplica ponovo domaćin, nije slučajnost s obzirom da učenici ove škole postižu odlične rezultate na natjecanjima.

Damir Tomić predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture rekao je kako su ovakvi susreti važni jer djeca kroz igru uče o robotici. Naglasio je i kako će zasigurno među djecom koja se natječu na ovogodišnjem Robocupu netko postati uspješan znanstvenik.

Okupljenima se obratio i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je podsjetio da je u Županiji u sklopu Poduzetničkog centra otvoren Centar za robotiku i nove tehnologije te je izrazio nadu da će i ti centri doprinijeti da učenici s područja Županije u budućnosti budu konkurentni na tržištu rada.