Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Stubičkih Toplica oporbene vijećnike zanimalo je zašto se i načelnik Beljak nije uključio u inicijativu za obustavu pripajanja lokalnih vodovoda. Načelnik je pojasnio da su u tu inicijativu uključeni uglavnom gradovi i općine koji imaju vlastite vodovode. Istaknuo je i kako će, bude li općina morala predati lokalni vodovod Zagorskom vodovodu, to i učiniti ali uz odgovarajuće obeštećenje. Za iduću sjednicu bit će pripremljeni i financijski podaci o poslovanju vodovoda. Na temu lokalnog vodovoda, priopćenjem se oglasila i OO SDP-a Stubičkih Toplica kojeg objavljujemo u cijelosti:

6.400 kuna je previše za sudjelovanje u Inicijativi za obranu lokalnih vodovoda, ali ne i 24.000 kuna za prošlogodišnji, predizborni vatromet!

Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Stubičkih Toplica pod točkom „ pitanja i prijedlozi“ SDP-ovi su vijećnici načelniku Beljaku postavili pitanja na temu lokalnog vodovoda. Na upit zašto se Općina Stubičke Toplice nije pridružila Inicijativi za ocjenu ustavnosti oko predaje lokalnih vodovoda kao što je to napravio Grad Donja Stubica, načelnik je odgovorio da je za to trebalo izdvojiti 6,400 kn. Istovremeno mu nije bio problem izdvojiti 24.000 kn za prošlogodišnji, predizborni vatromet. Također mu je postavljeno pitanje koliko je općina za njegovog mandata uložila u poboljšanje infrastrukture u naselja Pilu i Strmec čiji stanovnici plaćaju vodovod koji uprihoduje oko 250.000 kn godišnje te posluje s plusom od oko 70.000 kn. Načelnik je odgovornost za lokalni vodovod nastojao prebaciti na same mještane s kontra pitanjem zašto nisu osnovali udrugu građana i „podmetnuli leđa“ na što mu vijećnici odgovaraju čemu služi općina i kome to mještani pune proračun. Vodovod su izgradili mještani Pile i Strmca vlastitim sredstvima i održavali ga. Općina Stubičke Toplice samoinicijativno je ukinula Mjesne odbore, a načelnik Beljak ne pokazuje inicijativu za ponovnim pokretanjem istih. U svojem je obrazlaganju napomenuo da su općina Gornja Stubica i Marija Bistrica već predale svoje lokalne vodovode Zagorskom vodovodu na upravljanje. Na upućeni mu upit hoće li i on postupiti prema važećim zakonskim propisima, odgovara potvrdno. To je u suprotnosti njegovim izjavama iz kampanje da će braniti lokalni vodovod pod svaku cijenu. Je li ovime načelnik namjerno i svjesno obmanuo svoje mještane znajući za doneseni Zakon o vodnim uslugama iz 2019.?

                                                                                                     OO SDP Stubičke Toplice