Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar reagirao je na jučerašnju izjavu prometnog stručnjaka Gorana Husineca. Husinec je komentirajući nesreću u Zagorju,  u programu HRT – a, izjavio „To vam je tako u Zagorju, tamo se jako puno pije i jako je puno alkohola, to je već tradicionalno. To je takav stil života, nažalost”.

Županovu reakciju prenosimo u cijelosti:

„Vezano za jučerašnji medijski istup prometnog stručnjaka, g. Gorana Husineca u programu HRT-a 4, njegova izjava o Zagorcima je bila uvredljiva i neprihvatljiva te ukazuje na nedostatak bontona.

No, sve to je manje bitno od činjenice da se slučajevi poput ovog koji se dogodio u Krapini nažalost dešavaju, i to svugdje – od Zagorja, Like, Slavonije, Dalmacije pa do Istre. Ljudska glupost ne poznaje granice županija ili država i mi najoštrije osuđujemo ovakvo neodgovorno ponašanje pijanih roditelja koji svojoj maloljetnoj djeci uopće dopuštaju da piju alkohol a kamoli da potom voze u vidno alkoholiziranom stanju! 

Što se tiče dotičnog gospodina, ako je već prometni stručnjak, onda bi trebao biti upoznat i sa rezultatima najnovijeg istraživanja MUP-a koje je pokazalo da je PU krapinsko – zagorska 17. od ukupno 20 policijskih uprava u RH po broju evidentiranih alkoholiziranih vozača koji su u 2020. zaustavljeni u policijskim kontrolama. Stoga se iskreno nadam da će ovaj stručnjak prilikom idućeg medijskog istupa prvo malo promisliti, kako ne bi opet „ispalio“ neku glupost i pokazao koliko je neinformiran.

Naravno, očekujem da se g. Husinec i javno ispriča svim Zagorkama i Zagorcima zbog svoje izjave!“