U Donjoj Stubici jučer je održano Grand prix mažoret natjecanje u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske i domaćica Stubičkih mažoretkinja Shelly. Prema riječima Valentine Vuksan, trenerice, osnivačice i predsjednice „Shelly-ca”, radi se o međunarodnom natjecanju otvorenog tipa koje je ovaj puta okupilo mažoretkinje i timove iz različitih dijelova svijeta, uključujući zemlje poput Ukrajine, Poljske, Slovačke i Italije i Hrvatske. Natjecala su se 24 tima s preko 500 sudionika, u različitim kategorijama, a izvedeno je preko 200 koreografija.

„Ovo nam je dokaz da u pet godina djelovanja super radimo s djecom. Gradimo se, stremimo boljitku i želimo se dokazati samom gradu i sponzorima koji nam daje ogromnu podršku”, istaknula je predsjednica Vuksan. Natjecatelje je pozdravila i Željka Banović, predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova koja je zahvalila posebno donjostubičkom gradonačelniku Nikoli Gospočiću koji je pružao podršku od samog početka. Za ovo natjecanje je istaknula da je i svojevrsna podrška zagorskim timovima koji izuzetno dobro rade.

„Upravo zbog njihovog statusa na europskoj i svjetskoj razini mi smo donijeli odluku da organiziramo jedno međunarodno natjecanje u Hrvatskom zagorju kao poticaj i nagrada našim timovima koji postižu sjajne rezultate”, rekla je Banović. Donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić naglasio je otvarajući natjecanje, kako je svako događanje koje se događa na području Grada hvalevrijedno te je čestitao organizatorima koji su uložili ogroman trud u pripremu jednog ovakvog natjecanja.

„Prekrasno je vidjeti toliko boja, šarenila, ljepote. Ovim natjecanjem Donja Stubica se stavlja na kartu kao jedan od gradova koi može organizirati jedno ovako veliko međunarodno natjecanje”, poručio je gradonačelnik. Zagorske su mažoretkinje na ovom natjecanju bile izuzetno uspješne, posebno Zlatarbistričanke koje su osvojile čak 8 zlata i Mačanke 7 zlata, Stubičke mažoretkinje osvojile su dva druga mjesta i Bedekovčanke jedno drugo mjesto.