Ovaj vikend, točnije 02. i 03. srpnja nastavlja se prvenstvo Hrvatske u auto utrkama na brdskim stazama. Bit će to peta od osam predviđenih utrka u ovogodišnjem kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza. Naravno riječ je o 28. Nagradi Stubičkih Toplica koju uz pokroviteljstvo i suorganizaciju općine Stubičke Toplice i Krapinsko zagorske županije organizira Auto klub Delta iz Zagreba.

Utrka se održava na već svima poznatoj legendarnoj stazi sa sjeverne strane Medvednice od Pile do podno Fakultetskog dobra Zagrebačkog sveučilišta. Staza je duga 5510 metara, izuzetne konfiguracije, s vrlo kvalitetnom asfaltnom podlogom i preko 3000 metara zaštite dvostrukom metalnom ogradom.  Utrka je dvodnevna. U subotu se održava verifikacije vozača i tehnički pregled njihovih vozila. Nedjeljni program počinje s dvije trening vožnje u 09:00 sati. Svečano otvaranje je u 13:00, a prva od dvije bodovane vožnje starta u 13:15 sati.

Utrka se osim za prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama koje je raspisano u dvije kategorije s po šest u prvoj i dvije klase u drugoj kategoriji automobila. Pored toga trka se boduje i za brdsko prvenstvo povijesnih automobila, te kup povijesnih automobila u vožnji točnosti.

Radi održavanja utrke županijska cesta od Pile do Fakultetskog dobra biti će zatvorena za javni promet  sutra od 8 do 19 sati.