Jučer je u Donjoj Stubici održana svečana sjednica gradskog vijeća povodom proslave dana grada. Predsjednik gradskog vijeća Donje Stubice Nikola Boromisa predstavio je rad gradskog vijeća u proteklih godinu dana. U 11 održanih sjednica sve točke dnevnog reda izglasane su jednoglasno, a ticale su se prostorno-planskih dokumenata i gospodarskog rasta grada.

Gradonačelnik Nikola Gospočić istaknuo je brojne ostvarene projekte, ali i ukazao na negativne pojave koje su u nedavnom razdoblju utjecale na planove grada poput elementarnih nepogoda i rata u Ukrajini. Unatoč neprilikama Gospočić istaknuo je da i u nepovoljnim uvjetima ostaju motivirani za daljnji rad kako bi građani Donje Stubice uživali u standardu kojeg zaslužuju. Spomenuo je i projekt rekonstrukcije stare zgrade žandarmerije koja je uz pomoć sredstva iz europskih fondova pretvorena u novi Kulturno-turističko-informativni centar (KTIC) gdje je i trenutno smještena turistička zajednica područja Gupčev kraj.

Gospočić je podsjetio i na prošlogodišnju obnovu nesvrstanih cesta, protupotresnoj obnovi infrastrukture i projekt “Europe goes local“ čiji je cilj poticanje jedinica lokalne samouprave da stvore poticajno okruženje za mlade. Župan Željko Kolar kazao je da se nalazimo u izazovnim vremenima i da se projekti koji se provode na lokalnim raznima moraju preispitivati, no unatoč tome nada se uspješnom završavanju projekata na stubičkom području. Posebno se veseli projektu znanstveno-edukacijsko-zabavnog kampa kojeg na području Europske unije samo Hrvatska nema. Osvrnuo se na problem rasta cijena i njihovog utjecaja na razvojne planove županije. Kazao je kako se nada pomoći vlade Republike Hrvatske, te pohvalio poduzetnike i obrtnike za njihov rad. Zaključio je s mišlju kako su prije svega ljudi ključni za uspjeh.

Nazočne je u ime zagorskih općina i gradova pozdravio načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, te načelnik prijateljske općine Mikleuš Robert Grabar. Na sjednici su podijeljena priznanja pojedincima i tvrtkama koje su svojim djelovanjem pridonijeli boljitku grada Donje Stubice. Povelju Grada dobio je Grad Rodag, plaketa je dodijeljena Jurgenu Hoffmanu i Jensu Treffu, dok su zahvalnice primili Stanka Pavalić, Mirjana Škof, Nada Brezak, Darko Kucelj, Kevin Kucelj, Vladimir Drempetić, Đurđica Štefek, Tihomir Kovačić, Mladen Knezić, Tvrtka ‘Arturus Borealis’, te bivši načelnici i gradonačelnici Alojz Mlinarić, Ivan Sačer, Branko Mučnjak i Juraj Srebačić. Dodijeljene su i dvije posebne nagrade za državne prvake – Gabrijela Kučka i Futsal ekipu Osnovne škole Donja Stubica.