Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je obilježen Dan općine i župe Bistra. Govoreći o najvažnjim projektima načelnik općine Danijel Drviš posebno je istaknuo projekt kanalizacije u sklopu Aglomeracije Zaprešić, vrijednosti 108 milijuna kuna. Financiran je najvećim dijelom iz EU fondova, a njegovim završetkom, što se očekuje na proljeće iduće godine, stvorit će se preduvjeti da se 90 posto kućanstava priključi na kanalizacijsku mrežu. Među projektima koji slijede je izgradnja dječjeg vrtića za koji je Bistra iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dobila 5,3 milijuna kuna. No kako su zbog povećanja cijena predviđeni troškovi za njegovu gradnju s planiranih 9 porasli na 15 milijuna kuna, načelnik Drviš je rekao da se nadaju da će država i županija pomoći pokriti dio razlike u cijeni njegove izgradnje. Istaknuo je i projekt Eko muzeja Bistra, vrijedan 12 milijuna kuna.

Danijel Drviš

Načelnik Drviš je rekao i kako se ulaže u gospodarsku zonu kako bi se privukli novi investitori. Ove godine u Gospodarsku zonu stigao je i novi veliki ulagač, češki investicijski fond. Tako je s tvrtkom Accolade potpisan ugovor vrijedan 46 milijuna kuna za izgradnju komunalne infrastrukture u zoni. Fond planira u idućih sedam godina izgraditi 250.000 metara kvadratnih proizvodnog i skladišnog prostora. Također tu su i drugi investitori koji grade u gospodarskoj zoni. Tu je i niz manjih komunalnih akcija tijekom godine, kao i ulaganja u društveni život i mlade. Nazočnima se obratio i predsjednik Općinskog vijeća, inače dugogodišnji načelnik, Krešimir Gulić.

Krešimir Gulić

Kako prošle godine zbog covida nije bilo svečane sjednice, iskoristio je priliku da se zahvali svima s kojima je, kako je istaknuo u 31 godinu što kroz mjesnu zajednicu što na čelu općine, surađivao na razvoju i boljitku života u Bistri.

Alan Labus

Čestitke Bistranima na ostvarenim rezultatima uputili su u ime načelnika i gradonačelnika Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Zaprešića, te zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, ujedno i izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i premijera hrvatske Vlade Andreja Plenkovića.

Ervin Kolarec

Ovom prilikom podijeljena su i prigodna općinska priznanja. Medalja općine Bistre dodijeljena je OPG-u Kukec, Dini Vrbanu, Marku Bajzecu i Janu Flegaru. Plakete su dodijeljene Perici Novoselu, Miri Prskalu, Barici Špoljar i Nogometnom klubu Bistra. Godišnja nagrada dodijeljena je Planinarskom društvu Bistra. U prigodnom programu nastupio je Muški pjevački zbor Bistrani i Tamburaški sastav KUD-a Bistra.