U tijeku su završni radovi na županijskoj cesti od Zlatara prema Belcu, na području Varaždinske ulice. Riječ je o ugradnji završnog sloja asfalta na dužini od 1040 metara. Vrijednost projekta iznosi 125 tisuća eura. Više o završetku radova rekao nam je ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije Stjepan Sirovec.

“Ovdje je prije godinu dvije rađen nogostup i odvodnja, a s obzirom da je kolnik bio u poprilično lošem stanju, odlučili smo ga presvući novim kolničkim zastorom. Radovi koji se odvijaju ovih dana izvode se u dužini od 1040 metara. Prosječna širina ove ceste je između 5,5 i 6 metara, odnosno, trebat će nam oko 6200 metara kvadratnih novog asfalta. Sam završetak radova se očekuje danas do kraja dana. Zatim slijedi uređenje bankine.”

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek izrazila je zadovoljstvo napretkom radova i dodala da se raduje poboljšanju  samog ulaza u grad Zlatar.

“Drago mi je da nakon završetka ove ulice krećemo u prvu fazu Martinečke ulice od Lovrečana prema Zlataru, jer sam ulaz u grad nije najbolje cestovno povezan. Vjerujem da će kroz godinu-dvije i taj ulaz biti adekvatno riješen.”

Župan Željko Kolar nada se da će Vlada Republike Hrvatske povećati izvorna sredstva Županijskih uprava za ceste kako bi se u budućnosti mogli više posvetiti klizištima koja su i dalje najveći problem.

“Nadam se da će Vlada Republike Hrvatske konačno naći načina da poveća izvorna sredstva Županijskih uprava za ceste. Ako bi se to dogodilo, a ima nekih pozitivnih najava, onda bismo mi ušli u još jedan investicijski ciklus, gdje bismo s nekih dodatnih 50-60 kilometara mogli reći da su sve županijske ceste na području Krapinsko-zagorske županije u izuzetno visokom fer stanju.”