Predstavljen je program ovogodišnje Tamburaške noći u Maču koja se održava od 11. do 14. srpnja. Manifestaciju organizira KUD „Ljudevit Gaj“ Mače uz pomoć ostalih udruga pod pokroviteljstvom Općine Mače. Program manifestacije smješten je u užem centru mjesta, a glavni sadržaji održat će se pod šatorom kod nogometnog igrališta. Planirani su brojni sadržaji o kojima se možete informirati na stranicama Općine Mače. Glavno događanje, natjecanje za Zlatnu tamburicu održat će se u nedjelju s početkom u 18.30 sati. Načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec zahvalila se svim udrugama koje sudjeluju u organizaciji ove manifestacije i istaknula važnost međusobne suradnje:

“Mi svake godine naše udruge podupiremo financijski. Ove godine su preko poziva za udruge ostvarili financijsku potporu od preko 52.000 eura. Rezultati naše suradnje i truda se itekako vide, a jedan odličan primjer je i ova Tamburaška noć.”

Jedan od dugo očekivanih noviteta je i dodjela zlatne tamburice lijevane u bronci kao nagrade za najbolji tamburaški sastav koju, baš i kao i ostatak nagrada, sponzorira Krapinsko-zagorska županija.

Župan Željko Kolar izrazio je zadovoljstvo što županija može biti pokrovitelj te pozdravio ideju da se na manifestaciju nisu dovodila velika estradna imena, već će se prezentirati trud i cjelogodišnji rad lokalnih udruga i sastava. Zahvalio je organizatorima i poručio:

“Pozivam sve stanovnike Krapinsko-zagorske županije, ali i goste naših hotela i toplica koji će se u to vrijeme nalaziti u Zagorju da dođu posjetiti Mače, jednu sjajnu kulturno-zabavnu manifestaciju i siguran sam, ako im je prvi put, da im sigurno neće biti zadnji put da posjećuju Mače.”

Program je predstavio predsjednik KUD-a “Ljudevit Gaj” Mače Marko Sokolić, koji je dodao da se nada lijepom vremenu i velikom broju posjetitelja.

Cjeloviti program možete proučiti na plakatu.