U Oroslavju ništa novo, da parafraziramo poznati roman, barem kada je u pitanju politički život u ovom gradu. Držeći se svoje ranije najave kako neće više prisustvovati sjednicama ovog saziva Gradskog vijeća, ni na večerašnju sjednicu gradonačelnik Viktor Šimunić nije došao. S druge strane držeći takvo ponašanje neprimjerenim većinski vijećnici i ovaj su puta skinuli većinu točaka s dnevnog reda. Točnije od 12 točaka ostavljene su njih dvije, suglasnost za Plan upisa djece u dječji vrtić Cvrkutić i Pitanja i prijedlozi, uz dopunu za imenovanje Odbora za priznanja i odlikovanja. Vijećnik s Nezavisne liste Viktora Šimunića Kristijan Sojč nezadovoljan skidanjem točaka s dnevnog reda, među kojima je bilo i izvršenje proračuna za prošlu godinu, rekao je kako bi vijećnici trebali izvršavati svoje obveze.

Ponovio je svoj raniji prijedlog da se raspusti ovo Gradsko vijeće, koje po njegovoj ocjeni ne radi ništa, a kako bi se izabralo neko, kako je rekao, normalno vijeće. Ujedno je rekao kako će gradonačelnik doći na iduću sjednicu vijeća u lipnju ali iduće godine (nakon narednih lokalnih izbora op.a.), a da ne dolazi nakon što vijećnici nisu izglasali jednu raniju odluku kojom su pričinili financijsku štetu gradu i nakon upućenih mu uvreda. Predsjednik vijeća Ivan Tuđa (SDP) rekao je kako je po poslovničkim i zakonskim odredbama gradonačelnik dužan prisustvovati sjednicama vijeća.

Ivan Tuđa

Rekao je kako oni kao vijećnici rade svoj posao te su usvojili pedesetak točaka od kada njega nema, od kojih je gradonačelnik neke stavio i van snage. Lucija Grabušić (SDP) rekla je da ne zna ni za jedan takav slučaj da čelnik ne dolazi na sjednice svog predstavničkog tijela. Stanko Čičko (HDZ) drži da gradonačelnik ne dolazi bojeći se pitanja na koja nema odgovore. Nakon dosta burnog uvoda i međusobnih optužbi i povišenih tonova, dana je suglasnost vrtiću za upis 28 djece u dvije jasličke skupine, dok su vrtićke skupine popunjene i nema mjesta. U vrtiću je ukupno 120 djece. Nakon ove točke Nezavisni vijećnici Viktora Šimunića napustili su sjednicu. Vijećnici SDP-HDZ-HNS ostali su i imenovali Odbor za priznanja i odlikovanja u koji su imenovani Ivan Tuđa, Mirela Bačani Đunđek i Zlatko Posavec.

Ujedno su vladajući vijećnici ustvrdili da im se iz Grada ne odgovara na ranije postavljena pitanja, a i ovom prilikom su pod točkom Pitanja i prijedlozi upućena neka nova pitanja, poput onih vezano uz spor s Graditeljstvom Lukec, dodjelom sredstava udrugama, te korištenjem službenih mobitela i prijenosnih računala.