OPG Andrija Drempetić iz Donje Stubice na 10. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda koji se održava u Zagrebu, osvojio je titulu šampiona u kategoriji kisela zimnica s patišonima. Zlato je dobila i njihova miješana salata, kisela crvena paprika, kiseli krastavci i cikla, a priznanje pasirana rajčica. OPG Drempetić već niz godina osvaja titulu šampiona na ovoj manifestaciji, što je samo potvrđuje kvalitetu domaće zimnice.
Obrt Vinceljak iz Radoboja osvojio je tri diplome. Zlatnu za džem od kruške, srebro za viljamovku i priznanje za ocat od kruške. Obrt Slatko moje zeleno iz Donje Stubice dobio je srebrnu diplomu za ekstra džem od gorke naranče. Iz Krapinsko-zagorske županije još su sudjelovali OPG Sinković Danijel s bučinim uljem, pčelari Radovan Herceg i Josip Krog te OPG-i Franjo Korade, Milica Kunović i Stjepan Kraljić s prirodnim sokovima. Dodijeljeno je 109 diploma; 46 zlatnih, 25 srebrne, 17 brončanih i 21 priznanja.

Ministar Josip Dabro je ovom prilikom naglasio da Ministarstvo usmjerava napore prema jačanju domaće proizvodnje, stvaranju prilika za mlade poljoprivrednike te osiguravanju održive budućnosti hrvatskog sela i poljoprivrednih proizvođača. Potražnja za hrvatskim zaštićenim proizvodima sve više raste, a ključnu ulogu u prepoznavanju vrijednosti takvih proizvoda ima promidžba i zaštita tradicionalnih proizvoda europskom oznakom.

 
„Mogu s ponosom reći da danas imamo 51 poljoprivredni i prehrambeni proizvod čiji naziv je registriran kao zaštićena oznaka izvornosti ili zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla ili zajamčeno tradicionalni specijalitet što nas svrstava na visoko 7. mjesto na razini Europske unije.“ rekao je ministar Dabro. Sajam se održava povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva te se ove godine održava do 20. listopada na Europskom trgu u Zagrebu.
 
                










