Završene su 23. Sportske igre učenika. Riječ je o događanju koje već tradicionalno okuplja učenike osnovnih i srednjih škola iz Krapinsko-zagorske županije. Igre kreću po završetku nastavne godine, a organizira ih Društvo Sportskih igara. Predsjednik Društva Nenad Sikirica rekao je da je osnovna ideja dati djeci alternativu za popunjavanje slobodnog vremena. 

„Ove smo godine tijekom školske godine imali natjecanja, imali smo ukupno 1.201 natjecatelja u osnovnim školama, a tijekom ljeta bio je taj završni dio u Krapinskim Toplicama, u kojem smo imali 402 sudionika u 13 sportova. Trajalo je tri dana, a za učenike je sve bilo besplatno. Imali smo i stotinu djece iz dječjih vrtića i 70 volontera. Njih 43 bila su s Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina koje je ove godine malo jače podržalo projekt.“

Zatvaranju sportskih igara u vodenom parku Aquae Vivae prisustvovala je i zamjenica župana Jasna Petek koja je istaknula da županija već dugi niz godina podržava igre te da će tako biti u budućnosti.

„Svi organizatori i volonteri na Sportskim igrama entuzijastično rade već 23. godinu ove sportske aktivnosti. Upravo na taj način djeci i mladima poručuju da je važno baviti se sportom, fizičkom aktivnošću, družiti se i zapravo na taj način potiču zdrave stilove živoga i prije svega djeluju na fizičkom i mentalnom zdravlju djece i mladih.“

Direktorica Vodenog parka Martina Crljen kazala je kako vodeni park već dugi niz godina s radošću podupire ovaj projekt.

„Mogu reći da je prava radost imati svu tu mladost i njihovu energiju u vodenom parku.“