Na području Grada Pregrade radovi na dva velika projekta, na izgradnji nogostupa i odvodnje na cesti Valentinovo-Benkovo i skate parka

90
Marko Vešligaj

Na području Grada Pregrade traju radovi na dva velika projekta, na izgradnji nogostupa i oborinske na lokalnoj cesti koja spaja Valentinovo i Benkovo i izgradnji skate parka. Kako je za Radio Stubicu istaknuo gradonačelnik Marko Vešligaj, investicija u Valentinovu u punom je jeku. “Investicija je vrijedna 300 tisuća eura, a dio sredstava ostvaren je i na natječajima Ministarstva graditeljstva i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. U investiciju će se uključiti Županijska uprava za ceste koja će se nanovo presvući”, rekao je Vešligaj. U blizini obrazovnih ustanova, u nastavku Kunaparka uređuje se i skate park, park za djecu i mlade te poligon za djecu predškolskog uzrasta za učenje prometnih pravila i prometne kulture. Projekt je to na koji se dugo čeka i koji je dio programa za mlade, dodaje gradonačelnik Vešligaj. Projekt je sufinanciran sredstvima LAG-a Zagorje-Sutla.

Grad Pregrada i ove godine organizira manifestaciju Božić u Pregradu s kulturnim, glazbenim i društvenim događanjima za djecu i odrasle. Ovog četvrtka bit će održana i sjednica Gradskog vijeća Pregrade na kojoj će biti donesen proračun za 2024. godinu, a kao najveći projekt koji se planira u idućoj godini je izgradnja područnog vrtića.