Na prigodnoj svečanosti danas je otvoren dograđeni dio Dječjeg vrtića Bedekovčina. Projekt dogradnje vrijedan je 10 milijuna kuna. Realiziran je uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 750 tisuća kuna te kredita u iznosu od oko 9 milijuna kuna. Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban nije krio zadovoljstvo zbog otvaranja vrtića i konačnog završetka višemjesečne sage oko tehničkog pregleda i dobivanja uporabne dozvole.

Načelnik Darko Ban

“Ovime je omogućen rad za tri nove odgojno obrazovne skupine vrtića koji sada može primiti ukupno 180 djece. U skoroj budućnosti planiramo realizirati i drugu fazu rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Bedekovčina, čime bi se kapaciteti vrtića proširili za još četiri odgojno-obrazovne skupine“ – rekao je načelnik Ban. Ujedno je zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi i provedbi ovog projekta, među kojima je posebno istaknu bivšu ravnateljicu Dječjeg vrtića Klementinu Komorčec. “Ulaganje u ovakve projekte je ulaganje u budućnost djece, jer djeca u vrtiću zajedno kroz partnerstvo roditelja i dječjeg vrtića stvaraju temelje za daljnji život”, rekla je u svom pozdravnom govoru v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Dijana Šaronja te napomenula kako je vrtić ovom dogradnjom proširio kapacitet za tri odgojno – obrazovne skupine te je sada upisano 52 djece više.

Župan i v.d. ravnateljice DV Bedekovčina

Župan Željko Kolar uputio je čestitke na konačnom završetku ovog projekta važnog prije svega za djecu i njihove roditelje. “Da ima malo pravde, a nema je uvijek u životu, onda bi se dogradnja ovog dječjeg vrtića financirala kao i svi dječji vrtići u to vrijeme. Međutim, zbog nekih razloga i nerazumijevanja to nije bilo tako. Ali kad su se neki već i poveselili da te dogradnje neće biti, zahvaljujući upornosti načelnika i njegove ekipe mi smo danas ipak ovdje”, rekao je župan Kolar. Ujedno je najavio da je već spremna nova nadogradnja vrtića te iskazao uvjerenje da će u sljedećem natječaju to biti realizirano. Otvorenju je nazočio i Mislav Rubić ispred Središnjeg ureda za demografiju i mlade.

Svjesni smo koliko su vrtići značajni roditeljima i zajednici. To je mjesto gdje naša djeca odlaze van obitelji i prvi puta se rastaju od obitelji te nažalost često provode i više vremena u vrtiću s tetama koje brinu za njih, nego što uspiju kvalitetno vrijeme provesti sa svojom obitelji. Upravo zbog toga posebno je važno ulagati u vrtiće, graditi ih i razvijati” – rekao je Mislav Rubić. U programu otvorenja sudjelovale su vrtićke skupine Pčelice i Mišeki te vokalna skupina OŠ Bedekovčina. Vrtić je blagoslovio bedekovčanski župnik Željko Horvat.