Katarina uz posao medicinske sestre uspješno razvija i OPG

394

Obitelj Grandavec iz Martinščine više od 30 godina bavi se proizvodnjom pilića. Počeli su u garaži obiteljske kuće s prvih 300 komada brojlera, s godinama su potrebe rasle, oni proizvodnju širili, a objekte modernizirali. Danas uzgajaju 16 tisuća komada u dva objekta. Desna ruka tati Josipu je najmlađa kći, 27-godišnja Katarina, po struci medicinska sestra, koja radi u jednoj privatnoj poliklinici u Zagorju, no, uz posao u zdravstvu, Katarina je ove godine obiteljski posao i proširila. „Moj otac ima OPG, a sestra i ja smo odlučile posao proširiti i otvorile smo firmu „Domaći pilići Grandavec” kao j.d.o.o. U lipnju ove godine otvorile smo i prvu trgovinu s domaćim pilićima, na Bistranskom placu u Gornjoj Bistri. Na potezu od Zaboka do Zaprešića nema trgovine s domaćom piletinom, pa je to bio jedan od faktora, koji nas je odveo u tom smjeru”, ispričala je Katarina u poljoprivrednoj emisiji.

Trgovina je otvorena na Bistranskom placu u Gornjoj Bistrici

Novim poslom i prodajom, mlada direktorica je zadovoljna, kao i reakcijama kupaca. „Kupci nas hvale kako naši pilići nisu masni, da je meso mesnato, a koža žuta. To je zato što ih dohranjujemo domaćim šrotom”, naglašava Katarina te dodaje kako su prije svega željeli predstaviti kupcima da je to obiteljski posao, da ljudi dožive tu obiteljsku toplinu te prepoznaju trud, brigu i ljubav prema poslu koji rade i misli kako su u tome uspjeli. „Htjeli smo ljudima predstaviti domaće i sami biti sigurni u ono što jedemo. Pročulo se i proširilo, lokalni ljudi počeli su kupovati naše piliće, pa se proizvodnja i prodaja proširila”, priča naša sugovornica.

Katarina je po zanimanju medicinska sestra, radi u struci, ali i na OPG-u

Osim prodaje na OPG-u, lokalnim ljudima, od kako je otvorena firma, meso uzimaju i ugostiteljski objekti, a tu je i direktna prodaja u njihovoj prvoj trgovini. Njezini roditelji su kooperanti jedne firme iz Zagreba. Piliće uzgajaju u dva objekta, a velika farma je moderno opremljena, ima sve sustave za hranjene, navodnjavanje, ventilaciju, sve što je potrebno za jedan kvalitetan uzgoj domaćeg hrvatskog pilića. Sve mora biti zatvoreno pod kontroliranim uvjetima i pod veterinarskim nadzorom i ide na tržište tek kad se utvrdi da je meso zdravo. Katarina ima još sestru i brata, no brat je krenuo vodama, a ona kao puno mlađa od svoje braće, rasla je s poslom i pilićima, pa je tata polako lopticu odgovornosti prebacio na najmlađu kćer, u čemu se Katarina odlično snašla, no svi zajedno rade.

Započeli su proizvodnju 1989. u garaži obiteljske kuće, a danas imaju dva objekta

Katarina nam je kraj otkrila i dio novih planova. „Za početak nam je želja da ova trgovina zaživi punim plućima i da ljudi ostanu i dalje tako zadovoljni. Imamo u planu i širiti asortiman na domaće mlince, rezance, tjesteninu te izgradnju klaonice da cijelu tu priču s pilićima zaokružimo i na taj način”, zaključila je Katarina.