Zagorski SDP je danas održao konferenciju za medije na temu: Opstrukcija rada dječjeg vrtića Bedekovčina. Govornici su bili načelnik Darko Ban, predsjednik Općinske organizacije Željko Novosel i predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš-Dončić. Osvrnuli su se na posljednju sjednicu Općinskog vijeća Bedekovčine koja je sazvana po hitnom postupku radi imenovanja ravnateljice dječjeg vrtića, no većina u vijeću tu je točku skinula s dnevnog reda te predložila novu, smanjenje cijene vrtića za roditelje, koja je i izglasana.

Načelnik Darko Ban kaže kako je i njemu teško donijeti odluku o povećanju cijene vrtića, ali da je ona nužna radi funkcioniranje same ustanove te isplate plaća tetama. Neimenovanje ravnateljice vrtića, a koja se jedina javila na natječaj nazvao je diskriminacijom. Osvrnuo se i, kako kaže, na neistine oko tehničkog pregleda vrtića. ”Nije istina da će se otvorenje dograđenog dijela vrtića odgoditi za godinu dana. Na nedavnom tehničkom pregledu bilo je nekoliko primjedbi i uklanjaju se manji nedostaci. Ovih dana pogledao ga je i statičar te se njegova potvrda da je sve u redu očekuje krajem tjedna. Svi oni koji šire te neistine rade štetu prvenstveno roditeljima, Bedekovčini i svome kraju. Zaista ne znam kome je u interesu opstruirati otvorenje dječjeg vrtića kada svaki dan na nove prostore čeka na desetke mališana i njihovi roditelji”, rekao je načelnik Ban.

Željko Novosel

Predsjednik Općinske organizacije SDP-a Željko Novosel rekao je kako se osoba koja se javila na natječaj ravnateljice, ispunjavala sve uvjete, te da nije bilo razloga da se njezina kandidatura ne potvrdi. Rekao je i da je predsjednik Općinskog vijeća poslije dao izjavu da je kandidatkinja za ravnateljicu bila na SDP-ovoj listi i u kampanji načelnika Bana te kao takva nije podobna da vrši funkciju ravnateljice.

Siniša Hajdaš Dončić

Podršku kolegama dao je i predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić. – Ovo obrazloženje ako sam dobro čuo me podsjeća na staljinizam. Jedina osoba prihvaćena od kolektiva, Upravnog vijeća, zakonska procedura sto posto ispoštovana i nije izabrana za ravnateljicu. Dajem podršku Banu i Novoselu i apeliram na njih da takvo ponašanje prijave Ministarstvu uprave i sankcioniraju Vijeće koje se ponaša ne na apsolutno nedemokratski nego kriminalni način. Pozivam vijeće da se upristoji i počne raditi posao u dogovoru s načelnikom. Ovo u Zagorju prolaziti neće, da će netko tko je član SDP-a biti diskreditiran”, zaključio je Hajdaš Dončić.